Hlavní navigace

Názor k článku Karty, kterým svěřujeme své peníze a osudy od jméno není podstatné - Co to je za stupiditu? Proč hned jdete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2010 17:41

    jméno není podstatné (neregistrovaný)
    Co to je za stupiditu? Proč hned jdete z extrému do extrému? Mezi vědět vše a vědět nic je obrovsky široká oblast.

    Když jdu do přírody, tak třeba mám povědomí o základních rizicích - nebudu rejpat klackem do vosího hnízda, nebudu brát do ruky hady, které nepoznám, nebudu jíst houby a plody, které neznám atd. Nemusím nutně znát botaniku, nemusím být lékař, přesto těch informací, které většina lidí má, je hodně - předávají se většinou z rodičů na děti.

    Když sednu do auta a vyjedu na silnici, tak také musím vědět dost informací - pravdila silničního provozu, to, jak se řídí. Nepotřebuju znát proncip motoru, nemusím už nutně ani vědět, jak se mění kolo, ale přesto je těch nezbytných informací pořád hodně a lidé to považují za normální.

    Stejně tak za normální by měli považovat to, že si zistí naprosté základy o svých peněžních nástrojích. Přitom těch věcí není u IB moc - vědět, jak poznat stránky své banky, nikomu nedávat heslo, nedůvěřovat mailům a hlavně když si nejsem jist, tak prostě zavolám přímo do banky. Tohle bohatě stačí a vyřešilo by to naprostou většinu útoků. Jenže jak píše první diskutér - lidé nechtějí znát vůbec nic a to JE problém. Pravda, jejich problém, ale bohužel náklady, které má banka s řešením i této hlouposti lidí, nesu bohužel také.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).