Hlavní navigace

Názor k článku Kauza dialery: je vyhráno? od Tomáš Kapler - protože jaksi znám všechny strany bariéry, tak musím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2005 10:58

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    protože jaksi znám všechny strany bariéry, tak musím říct, že je to úplně jinak.
    Důvod proč dialery upadají je jednoduchý - všechny služby přechází na jednodušší a univerzálnější placení pomocí SMS. V podstatě neexistuje pornoserver, který by ještě používal dial-up tarifikaci.
    Jediné problémy jsou tedy teď u virů atd. a těch koluje takové množství, že když nemáte zabezpečený počítač, tak se nakazíte za pět minut, ani nevíte jak. Takže ti co mohli být nakaženi už byli a už se zabezpečili.
    Problém byl vždy u jednoho subjektu, který nedodržoval platné zákony a u Telecomu a ČTÚ, který to nechtěli řešit - telecom z toho měl prachy, čtú zřejmě taky. Tento subjekt porušoval pravidla tím, že nerespektoval maximální délky hovorů a umožnil prohlížení internetu přes toto číslo, i když to mělo být výhradně jen pro jeho službu. Když bych já dostal takto vysokou fakturu a nebyla mi uznaná reklamace, tak bych klidně šel k soudu, protože mám v ruce několik korespondencí s ČTÚ a Telecomem, kde byli upozorňováni na to, že klient telecomu porušuje zákon a oni měli dost času tomu zabránit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).