Hlavní navigace

Názor k článku Každý bude mít doma data dalších lidí. Internet bude distribuovaný od Proboha to sou ale neskutecny kydy - Trend jde presne naopak: Internet byl pred 30...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2018 16:13

    Proboha to sou ale neskutecny kydy (neregistrovaný)

    Trend jde presne naopak: Internet byl pred 30 lety daleko vice decentralizovany: facebook? irc. reddit? usenet. prevazne proto ze akademikove sou tak nak ideologicky protiautoritarsky.

    Nesmysly o ulozisti: Opet, torrent a reseni typu NAS jsou spis na ustupu, ted radeji secko streamujeme nez sosame. O IPFS uz radeji vubec, nechapu jak nekdo muze vzit bittorrent a takhle hrozne to zpackat (wantlist vs bitmap), jenom proto ze si nekdo rek ze DAG je nejaky internetovy ponik kterej se proste musi vejit vsude protoze to nekde videl z vlaku u GITu.

    Co se tyce kryptomen, i tam je zajimave sledovat smer k centralizaci: Bitcoin je co se tyce povedomi spis na ustupu, a do popredi se dostavaji schemata s masivnim "premine" kde to cele vlastni nejaky velitel, stylem kult osobnosti. O decentralizaci uz pak na rozdil od idealu puvodniho bitcoinu vubec nemuze byt rec.

    Ale co nadelame, trhy maji obecne tendenci konzolidovat do centralne rizenych molochu v segmentech kde uz neni moc co dal resit - jediny duvod proc to vsechno funguje je to ze tu a tam prijde nejakej david se super napadem, a nejakeho toho prerostlyho goliase utrati.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).