Hlavní navigace

Názor k článku Kde se pozemně vysílá v MPEG-4 a s jakými výsledky od Peslo - Ne, myslím že se mýlíš prakticky ve všech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2007 20:15

    Peslo (neregistrovaný)
    Ne, myslím že se mýlíš prakticky ve všech bodech.
    - "ten kdo chtěl si SAT již pořídil" - je tomu přesně naopak. Křivka penetrace českých domácností SAT přijímači za dobu, kdy má DVB-T prodlení, vypadá přesně opačně než popisuješ - ten dynamika nárůstu je úžasná (zejména DIGI, ale i Kyslíci jsou docela úspěšní). A pokud Ti nestačí výsledky studií a mé tvrzení - podívej se po okolí a hlavně po vesnicích a malých městech, tam kde před dvěma lety byla stodola je stodola zase, ale na ní talíř DIGI nebo UPC.
    - "škodlivé pro občana" - ne a opět ne. Demokracie je i o svobodě hlásání slova a jakákoliv licence udělovaná kýmkoliv (a to i spolkem jako je Rada) je z tohoto hlediska závadná. DVB-T je naopak prostředkem k zakonzervování ne-demokratického přístupu, protože stát může i nadále hlásat, že licence jsou o "regulaci přístupu k přírodnímu bohatství" (tzn. k kmitočtovým kanálům). To zní sice logicky, ale primární účel je zcela jiný. Trošku hůře se to státu hlásá u SAT - a vůbec to už nepůjde u IPTV.
    - "mpeg-4 nepřináší nic nového, co by nepočkalo.." - no, počkat může cokoli (kromě smrti), v tom jediném máte pravdu. Ale i kdyby to skutečně nepřineslo nic jiného: to, že DVB-T prakticky přestane být využíváno jako převažující distribuční kanál (což bude důsledek dalšího zpožďování) je z mého hlediska podstatně větším přínosem než pár nebohých lidiček, které stávající broadcasteři zničí svými mýdlovými operami.
    - "finanční efekt" - podstatně většího by se dosáhlo tím, že se radikálně sníží počet vysílačů a vykrývačů analogu a DVB-T, řekne se, že nějakých 65 až 75% pokrytí terestriálními TV vysílači je postačující a zbytek ať si lidi dořeší příjmem ze SATu. A z provozní úspory bych klidně jednorázově zadotoval sociální případy.

    Viš, taky nemám rád monopol. Ale ještě víc nemám rád manipulátory - ať už mediální, nebo jiné (a tím rozhodně nemám na mysli Tebe). A současná RRTV, majitelé nových subjektů (a jejich mluvčí) a třeba majitelé některých IT a CE e-shopů (zdravím pár diskutujících v tomto threadu) mezi ně patří úplně stejně, jako Dvořák z Novy. Ten se s tím jen netají.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).