Hlavní navigace

Názor k článku Kdo nabízí eknihy na českém trhu od Jan Janca - Mezi hudbou a literaturou je jeden zavazny rozdil....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2010 8:29

    Jan Janca
    Mezi hudbou a literaturou je jeden zavazny rozdil. Hudbu si stahnete, pustite a pak jiz jen poslouchate. Se schopnosti poslouchat se narodi vetsina z nas, takze to nevyzaduje zadnou pridanu energii konzumenta. Samozrejme prejdeme to, ze vetsina lidi se narodi bez hudebniho sluchu, takze je mozne distribuovat i vetsinu tech "pecek" co slysime z radii ;) Kazdy z nas tak za rok vyslechne neuveritelne mnozstvi hudebni produkce. Autor, je li okraden o prijem z legalne sirenych nahravek, ma porad moznost vydelku v radiich a na koncerech.

    Knihu se vsak kazdy precist nemuze, cteni neni vrozena schopnost, v dnesni dobe to zhusta neni ani schopnost ziskana. Stahnuli si knihu, nestaci pustit play a poslouchat s tim, ze pri tom budu vesele busit do klavesnice. Cteni vyzaduje mnohem vetsi intelektualni vykon, ktereho vetsina populace neni schopna, prectou treba 5 knih za zivot vcetne Honzikovi cesty a Letadelka Kanete. Jiste ebook lze prehrat jako audio, ale i to vyzaduje soustredeni a vzhledem k delce i soustredeni dlouhodobe, ktereho opet neni vetsina populace schopna. Navic, autori nemaji zisky z radii a koncertu.

    Proto je srovnani audio/video segmentu a literatury ponekud naivni. Knihy nikdy nebudou predmetem tak masoveho sireni jako audio nebo video, protoze od jejich konzumentu vyzaduji delsi cas a vice energie, coz jsou dve veci, ktere uzivatele neradi davaji.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).