Hlavní navigace

Názor k článku Kdy počítač přestává být počítačem? od Ladislav Zajicek - Na takrka totez tema (vychazejici jen z clanku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2000 16:51

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Na takrka totez tema (vychazejici jen z clanku "The Ideology of Use") je diskuse na Slashdotu http://slashdot.org/articles/00/09/10/1246246.shtml - Are Computers Too Easy To Use?
    Velmi bych doporucil se na ni podivat. Prvorady poznatek - nikdo tam nikoho nenapada (v Cesku jev skoro nevidany). Posuzuje se meritum veci z jakychkoli hledisek, ale ARGUMENTACNE. Argumentace je souhrn konkretnich duvodu, dukazu, konkretniho oduvodnovani, dokazovani. Az na vyjimky je tohle to, co ve zdejsich prispevcich chybi. Bylo by rozhodne zajimavejsi cist jasnou argumentaci tvurcu (programatoru) GUI i tech, kteri vedi, proc ho nepouzivaji (jako napr. mnozi programatori GUI:) Plus vyhledy do budoucna.
    Predstava, ze se lidstvo rozdeli na dve casti, kde v jedne budou l-users, kteri si budou poustet MS Office, porno a hry, ve druhe specialisti na ruzne obory, ktere se bez pocitacu neobejdou (delaji s pocitaci i jine veci nez lidi z prvni skupiny), je sice paralelou dnesniho stavu, ale pro budoucnost zcela neudrzitelna. Praotec Janecek neumel cist a psat. Nic vam nerika, ze to dneska umi (skoro) kazdy? Neudrzitelna je i predstava dostatecnosti dnesnich GUI, resp. prezentace dat a manipulace s nimi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).