Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Když se sdílení odkazů změní v útok DoS od noname - no vzhledem k tomu, že Lupa už dlouho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2004 9:59

    noname (neregistrovaný)
    no vzhledem k tomu, že Lupa už dlouho vrací v RSS odkazy typu http://r.iinfo.cz/?f=rss&u=http%3A%2F%2Fwww.lupa.cz%2Fclanek.php3%3Fshow%3D3512, tak si stejně nepočtu a musím otvírat chca nechca webserver
    co povolit jeden přístup za hodinu z jedné IP adresy?
    Jinak já mám na čtečce nastaven interval asi dvě minuty, takže pár takových fanatiků jako já a asi máte fakt problém. Navíc zrovna u Lupy je to skoro na prd, protože vydává články jen jednou denně, takže možná až někdy budu mít čas si to změním.
    Na druhou stranu - jeden rss kanál má typicky 1-3 KB plain textu, záleží jak moc článků tam posíláte. Vaše homepage včetně obrázků má asi 200 KB, každý článek jakbysmet. Takže když bych nemusel přes homepage a měl možnost číst celé články, tak bych vám spíše zátěž ubral.
    P.S.: osobně by mi nevadilo, kdybyste do RSS přidali na konec či začátek nějakou kontextovou textovou reklamu, pakliže byste tam posílali celé články a měli i RSS pro komentáře.
  • 22. 7. 2004 10:38

    S. T. (neregistrovaný)
    Jestli počítám správně, tak se na Lupě objevují denně 2-4 články. Podle vámi uvedených čísel denně při vstupu přes homepage stáhnete maximálně 5*200KB, což je 1000KB denně.
    Při přístupu přes RSS se jedná o 1-3 KB 720 krát denně, což je 720 - 2160 KB, nemluvě o tom, že si občas některý článek přečtete, což je dalších 200KB na každý přečtený článek. Myslím, že v žádném případě zátěž při používání RSS neuberete.
  • 22. 7. 2004 13:56

    noname (neregistrovaný)
    až na to, že máte v kalkulaci několik nepřesností
    1. RSS je plain text, tj. velmi snadno a velmi účinně komprimované přenosovými protokoly, na rozdíl od toho většinu objemu dat webu tvoří obrázky, které komprimovat dále nejdou
    2. čtečka běží když běží komp, v práci jsem 8 hodin denně, tj. vydělte výsledek třemi
    3. navíc jsem psal, že jsem exot, a že kdyby se tak chovali všichni, tak že by to fakt bylo blbý, všechny čtečky co jsem zkoušel mají default time nastavený na typicky 60 minut, někde dokonce 1 den.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).