Hlavní navigace

Názor k článku Kmitočty Jaromíra Nováka: Mít hodně virtuálních operátorů nestačí od Kuba Rulec - Dobrý den pane Nováku, velice si Vás vážím a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2019 10:59

    Kuba Rulec

    Dobrý den pane Nováku,
    velice si Vás vážím a fandím Vám.
    Potvrzuji předešlé Názory... "Aukce kmitočtů LTE data 2013" ...je zde podmínka, že výherce musí nabídnou WS nabídku, konkurenceschopnou.
    Referenční nabídky WS LTE DATA musí velká trojka, každý kvartál zasílat na ČTU... ale nikdo z ČTU neřeší, že ty tabulky/nabídky velké trojky nejsou konkurenceschop­né....každá o trochu větší firma dostane lepší nabídku.
    Dokonce jsem se setkal s velkým virtuálem, který měl vlastní domluvený EUser kontrakt s TMO :), protože WS nabídka byla horší... prostě jiné oddělení v TMO. V TMO mi u kafe říkají, že to tak budou držet, WS nechtějí.... ale že kvůli ČTU hrají hru.
    Návrh řešení:
    Oddělit majitele fyzické vrstvy (frekvence, technologie) od obchodního řetězce.... o něco se snaží na oko Cetin/O2.
    V ČR je mnoho ISP, kteří mají 10Gbit lamby do regionu, kvalitní optické sítě, krásné stožáry, kam by se dali umístit LTE antény.... ano, asi hned nepokryjí vlaky/dálnice... ale pokryjí se lidi.. ty pak dají peníze, nabalí je a časem pokryjí i dálnice/vlaky.
    Jediné řeše jen otevřít technologie/frek­vence..... uzavřený trh je konec inovacím
    Mějte se fajn, Kuba Rulec

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).