Hlavní navigace

Názor k článku Kódujeme stránku – Letní škola SEO od Jiri Maly - Pri cteni tohoto clanku pocituji neurcite mrazeni. V momente,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2004 8:32

    Jiri Maly (neregistrovaný)
    Pri cteni tohoto clanku pocituji neurcite mrazeni.
    V momente, kdy Letni skola mela prejit k praktickym otazkam zacina se vyrazne vyjevovat diskutabilita prezentovanych informaci.

    Pokud budu reagovat na nektera fakta z clanku:
    "skládá-li se vaše stránka ze 60 procent z tagů <td>, řekne si vyhledávač: Aha, tahle stránka je o <td>!. Proto se vyplatí používat kaskádové styly."

    Pokud vyjdu z uvodni premisy toho clanku - vyhledavace se snazi prezentovat nejlepsi mozne vysledky - bylo by znacne nelogicke pokud by se vyhledavac choval takto hloupe. Predpoklad uvedene implikace neni nikde potvrzen a proto nelze mluvit ani o pravdivosti zaveru.

    "Pokud si nadefinujete, že např. H1 má vypadat tak a tak, nebudete to muset psát přímo do kódu - a ještě si zahustíte text.Jenom si dejte opět pozor na přílišné používání prostředí DIV."

    Pojem "prostredi DIV" je znacne inovativni. Rekl bych, ze chapani heading elementu jako prostredku k zahustovani textu ani vyhledavace ani uzivatele prilis neobohati.

    "Náhodně generovaný obsah. Tohle je velmi dobrý SEO trik."

    Pro uzivatele a konecny cil optimalizace znacne pozitivni technika. Cim vice nahodneho textu (patricne zahusteneho) na strankach, tim stranky budou prinosnejsi a informacni hodnota obsahu poroste. Doporucuji napr. includovat nekolik RSS feedu z hodne aktivniho (samozrejme tematicky relevantniho) zdroje.

    "... oblafnout vyhledávač aktualizací typu "tato stránka se vygenerovala za 0,000001 s, je 23:04:03:02 a právě je zde 1 uživatelů". Na to vám v budoucnu (a možná i dneska) žádný vyhledávač neskočí - a možná vás i penalizuje."

    Sireni teorii tohoto typu by melo byt penalizovano.

    "Velké polemiky se vedou kolem hustoty klíčového slova. Ta se samozřejmě mění čas od času a vyhledávač od vyhledávače."

    Pominu-li, ze klicove slovo nemuze byt huste (i kdyz dnesni mladez by nejspis nesouhlasila), ma toto tvrzeni opet urcite nedostatky. Hlavnim nedostatkem je, ze neobsahuje zadnou informaci.
    Optimalni frekvence vyskytu urcitych by mela predevsim vychazet z vlastnosti prirozeneho jazyka - je totiz ucelne predpokladat, ze vyhledavace preferuji obsah, ktery je prirozenemu jazyku nejblize. Z tohoto duvodu je napr. mozne uvazovat odlisnosti v chovani globalnich a ruznych narodnich variant vyhledavacu.


    Skoda, ze oboru SEM neni v CR prikladana nalezita pozornost. Rozhodne by pomohlo ke zkvalitneni celkove kvality publikaci k tomuto modnimu tematu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).