Hlavní navigace

Názory k článku Komerční analogové televize chtějí záruky zachování pokrytí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2006 19:20

    kubisek (neregistrovaný)
    Nemá. Jsou místa, kde se satelitní signál jen tak chytnout nedá, třeba za stromy. A co třeba paneláky s oknama na sever/západ?
  • 30. 8. 2006 13:53

    Tunseng (neregistrovaný)
    Priznejme si ze argument o moznosti 100% satelitniho pokryti neni v teto situaci fer. Lide (podle pesimistickych odhadu panu Dvoraku) budou skuhrovat i pri zakoupeni STB za par stovek ktere ma naprosto primitivni instalaci a minimalni naroky na technickou zrucnost ... u satelitu by to bylo vazne o dost horsi z tohoto pohledu.
  • 26. 8. 2006 15:11

    anonymní
    Klidne bych Novu i Primu z digitalizace vynechal. Dve celoplosne digitalni site se daji postavit jiz dnes. Pro oba komercni multiplexy by zustalo do roku 2012 volne misto pro Novu i Primu - tudiz by byly v muxu max. 4 programy, coz je z hlediska kvality pro divaky lepsi nez 5. Pokud by anolog Primy nebo Novy rusil digital, dal bych jim jinou frekvenci, ktera by mohla rusit jejich jinou frekvenci v danem regionu, ale to uz budou muset vysvetlovat svym divakum oni. Za 2-3 roky kdyz se to rozjede se chytnou za nos a budou chtit na digital, tak jim reknem ne, ne, vy chcete az v roce 2012 tak si pockejte. Mimochodem, Prima sama vysila na satelitu = ma 100% pokryti. To ze se Nove na satelit nechce je jeji vec (krome U*C), mela by pokryti taky 100%.
    Takze kdo chce kam...
  • 25. 8. 2006 11:33

    Trident (neregistrovaný)
    No řada hospod si ještě před tim než začal větší frmol s nákupem stb pořídila levňoučký satelitní sety třeba jenom na příjem Óčka.
  • 25. 8. 2006 11:27

    Enik (neregistrovaný)
    také si myslímže když není možná dohoda, tak by měl ČTÚ zasáhnout z pozice své moci. NOVA bude dělat vše pro oddálení digitalizace přesto, že právě její diváci nejvíce trpí už dnes zpožďováním DVB-T. Jak je vidět tak NOVĚ nejde o spokojenost diváků ale o vykázanou sledovanost, což je z hlediska podnikatelského docela pochopitelné ale není přece možné aby jeden suběkt sabotoval nástup nové technologie.
  • 25. 8. 2006 10:30

    ABC (neregistrovaný)
    Já si myslím, že si lidi set top box koupí a rádi.
    Prima a Nova se mimo velká města chytají dost obtížně, mám s tím nějaké zkušenosti, ať už ve východních, nebo západních čechách, nebo i jen kousek za Prahou. Ono to ale nebude digitální vysílání, co lidi k přechodu na něj (kromě technofilů, jako jsem i já) přitáhne.
    To, co přitáhne lidi k digitálu, bude hlavně jeho programová nabídka, proto moc, moc, moc záleží na nových držitelích licencí, jak rychle a s jak zajímavou nabídkou přijdou.
    -------------------------------------------------------
    Na starých lidech se analog neuživí, důchodce si nekoupí dětské pampersky, ani supertenké vložky, natož nový deodorant, nebo auto. Komerční TV je na reklamě závislá, jako ryba na vodě, ona Nova i Prima otočí, až se bude reklama přesýpat jinam..
  • 25. 8. 2006 9:35

    Sam (neregistrovaný)
    vzhledem ke svým zkušenostem si myslím, že starší lidé se na digitál vykašlou, i když digitální přijímač už stojí jen 1700,- Kč, dokud budou moci sledovat alespoň tu Primu s Novou - stejně na nic jiného než zprávy "se zvířátky", infantilní "zábavné" pořady a "romantické" telenovely nesledují.
    Podle mne si set top box zatím koupí (kromě technických nadšenců jako já, kdy už mám pátý za poslední dva roky) jen sportovní fandové v případě, že by se vypnulo analogové vysílání ČT - pokud si rovnou nekoupí satelit - , protože fotbal i hokej nebo atletika jsou na ČT.
    Takže jak už tu někde zaznělo, vypnout analogové vysílače (čím dříve tím lépe) a kdo chce, může vysílat digitálně nebo má prostě smůlu.
  • 25. 8. 2006 9:13

    Jirka (neregistrovaný)
    Já sázím v celém procesu digitalizace na roli České televize. Podle mého názoru ve chvíli, kdy programy ČT zmizí z analogu, lidé začnou ve velkém nakupovat set-top-boxy bez ohledu na to, kdo případně dál v analogu zůstal! K tomu přispěje i nabídka nových "digitálních" televizí, které získaly licence a chtějí řádné vysílání co nejrychleji zahájit. Již dnes si řada mých známých v Praze a okolí kupuje S-T-B např. kvůli možnosti sledovat ÓČKO. A ceny S-T-B už v současné době nejsou zásadním problémem - ty nejlevnější se dají pořídit za cenu cca 1400,- Kč, za půl roku to bude cena zase o pár set Kč nižší.
  • 25. 8. 2006 7:56

    anonymní
    ČTÚ by měl ze zákona rozhodnout razantně a dát přesné termíny zahájení digitálního vysílání na jednotlivých vysílačích. Po spuštění digitálního vysílání zjistí TV Nova a ostatní stávající komerční vysílatelé, že jsou jejich programy rušeny a pak již záleží jen na nich, jak si s tím poradí. Vyjímka je v Moravskoslezském kraji TV Prima, která vysílá na 48 kanále a této stanici po jejim uvolnění by digitální vysílání v tomto kraji jen bylo ku prospěchu, jelikož o její příjem je zájem a není ji možno všude kvalitně přijímat.Pokud TV Nova má výhrady, ponechat ji analogové vysílání na R1 a R12.Když pak budou chtít vysílat v budoucnu digitálně, pak již bude záležet na nich v jakém multiplexu. Pokud by TV Novu zajímala jejich kvalita vysílání v Moravskoslezském kraji na 1.kanále, tak si jejich zaměstnanci navštíví některé domácnosti v okolí, např.na Ostravici, Frýdlantě n.O., Frýdku-Místku aj. a nebudou se stačit divit jakou kvalitu jejich vysílání má.
  • 25. 8. 2006 1:37

    prudic (neregistrovaný)
    Zacina fura novych televizi. Ferove by bylo narovnat znovu startovni caru. Stavajici televize maji za poslednich xks let zisku jak zlatokopove na klondajku. Takze sup z kopecku dolu.
    Cim je "lepsi" licence TV Noha nez licence novych televizi? Jsou stejne. 1TVkanal a basta. Takze jak v parlamentu: kdo je pro, kdo je proti, 80procent souhlas, TPP byl prijat, odklepnuto a jede se na vec.
    Pokud lide budou mit na analogu jen Nohu a primu, tak si STBoxy kupovat budou. Pokud prima chce vyzkumy verejneho mineni, kolik lidi uz ma STBox, tak at si ho zaplati. Rozhodne NE DALSIM DARMOZROUTUM.
    Opet me prani k CTU: prosim Vas, seberte pripominky asociace a co nejrychleji do toho.

    Noze se zda, ze ma malo casu - to snad nemysli vazne, ne? behem 3 dnu jsou schopni posoudit technicke podminky. Nic vic se po nich nechce. Zadni pravnici, jen technici.
    Si z nas delaji srandu. Pulka naroda musi delat kdyz zakaznik piskne a jim je 3 dny na par listu malo, zvlast pokud podstatu znaji od zacatku. Jsou to komouske svi.e bradavicnate v kapitalistickem havu. Makat nebudou, a prachy z reklamy by chteli uplne vsechny nejlepe do roku 2100.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).