Hlavní navigace

Názor k článku Komunitní server? A komunitu máte kde? od Miloš Lenoch - Souhlas, že to je opravdu výborný článek. Líbí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2010 10:38

    Miloš Lenoch
    Souhlas, že to je opravdu výborný článek. Líbí se mi na něm, že i ukazuje cesty, jak začít budovat. Od nutnosti tvorby prvotního obsahu přes aktivní vtahování lidí.

    Možná aby to nebyl jen teoretický komentář, tak pár praktických střípků z vlastní zkušenosti z http://www. NejRemeslnici.cz (doufám, že nebudu viněn z nestydaté reklamy, píšu zde jednou za uherský rok ;-)
    1. Lidi o mnoho častěji udělají podobnou věc, kterou vidí na Home page. Když je na homepage poptávka na šatní skřín, často se záhy objeví další. Je vidět reference na instalatére, bývá to podobné. Proto je dobré (a to zatím ne úplně dobře ještě děláme) na homepage ukazovat to nejlepší, co máte. A je potřeba něco mít, jak píše Martin Malý, i když byste to psali sami.
    2. AD Lidi dělají lidi. Zpočátku jsme se snažili lidi motivovat dárky. Rozdali jsem 6 HD kamer. Už to neděláme. Podstatně lepší efekt má odměňovat lidi, kteří opravdu hodně přispějí sami od sebe. Když dostanou třeba jen i naše tričko, jsou často nadšeni a píšou nám, jak nás propagují dál. Takže pravidlo číslo 2 - udělejte pro své opravdové fandy něco navíc. A pozor, není to o penězích (jako odměně), je to o pozornosti.

    Na závěr mohu říct, že budování komunity nám vzalo a bere o mnoho víc úsilí a času, než jsem tušil. A to nechci tvrdit, že už máme pořešeno a že bychom byli "za vodou".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).