Hlavní navigace

Názor k článku Konec i-legalne.cz: když ani nejlepší neuspěl od Miloslav Ponkrác - Až bude možné si sehnat špekáček kdekoli na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2011 16:14

    Miloslav Ponkrác

    Až bude možné si sehnat špekáček kdekoli na světě a do minuty ho mít doma, když se rozhodnu – pak se vždy najde způsob, jak kvalitní špekáček sehnat.

    S audio/video to lze, dokonce legálně.

    Navíc prodej audio/vide neznamená, že prodejci ubyde skladba a musí si napsat – 1000 ks skladby XY na skladě mínus jeden prodaný kus jako u špekáčků.


    Nijak jsem si také nevšiml, že jde koupit jeden špekáčet a dát ho stovce lidí a pak si svůj špekáček ještě sníst – a těch sto ho sní také.


    Možná Vás to překvapí, ale každá komodita se řídí trochu jinými zákony. Prodej hudby se neřídí prodejem špekáčků.

    Nekvalitní hudbu lze sehnat zdarma a nebo výrazně levněji, než si představují čeští prodejci – a legálně jak správně upozornil pan Hlavenka – a proto ubývá hlupáků, kteří nekvalitní hudbu jsou ochotní kupovat – jak uvádí článek o 15% setrvalém poklesu ročně.

    Lidé, kteří ochotně jsou schopní kupovat se rekrutují z těch, kteří chtějí kvalitní hudbu v o několik řádů vyšším počtu, než by odpovídalo procentuální zastoupení lidí v populaci.

    Další skupina lidí je těch, kteří chtějí exotické věci, nebo špatně sehnatelné – a i Ti jsou schopní platit, ale buzbys na ně kašle.


    Až bude nekvalitní špekáček zdarma jako je tomu v hudbě – pak marně budete čekat, že lidé budou ochotně kupovat nekvalitní špekáčky a bude to byzbys.


    Čekám co od Vás vypadne dál? Co třeba použít analogii a statistiku nákupu ženských vložek a tampónů až budeme psát o dodávce materiálu pro vojáky? Určitě to bude stejně relevantní a vypovídající jako Vaše špekáčky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).