Hlavní navigace

Názor k článku Konec informatiky v Čechách od Milan - Nějak jsem nepostřehl odlišnost, s jednou výjimkou a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2006 8:19

    Milan (neregistrovaný)
    Nějak jsem nepostřehl odlišnost, s jednou výjimkou a tou je vybudování a provozování sítě dalšího státního operátora MV ČR. Což je jistě naprostá kravina, protože to
    1. Bude daleko méně efektivní než použití sítí stávajících operátorů (vzhledem k nulové konkurenci a malému počtu zákazníků)
    2. Nebude obsahovat paralelní řešení a zdvojení sítí, takže to bude nebezpečné z hlediska spolehlivosti (kupodivu koncepce dvou operátorů je v prezentaci a je ve zřejmém rozporu se závěrem). Pokud bude stát zálohovat sám sebe bude prostě řešení 2x dražší.
    3. Vnutit New KIVS se dá pouze státní správě. Veřejná správa stejně bude provozovat to, co uzná za vhodné a co pro ni bude výhodné, protože na to stát nemá páky mimo zákon a ten v podání ODS by vlastně likvidoval trh a konkurenci v této oblasti, což by byla docela legrace.

    Takže pokud na té vizi zapracují nějací rozumní odborníci, tak cca za 2 roky to možná bude vypadat nějak rozumně. To ale asi nebude moci být ta skupina kolem Kožušníka, protože třeba obrázek se spojením prezentační a aplikační vrstvy a především popis vrstvy síťové u mne vyvolal záchvat smíchu a pořád se z toho ještě nemohu probrat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).