Hlavní navigace

Názor k článku Konec Internet Exploreru: další válka, nebo vleklé příměří? od noname - článek předpokládá, že za 6 let tu bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2003 12:03

    noname (neregistrovaný)
    článek předpokládá, že za 6 let tu bude stále http a www. Co když v té době bude něco jiného? Myslíte, že před deseti lety lidi na gopheru předpokládali, že se gopher nebude za 6 let skoro vůbec používat a http vyhraje? Vždyť jestli ty technologie půjdou dál stejným tempem, tak za 6 let bude průměrný procesor v počítačích přes 10 GHz, ve většině států bude rychlost připojení k internetu začínat na 1 Mbit (u nás český telecom zavede novinku - garance rychlosti 36 kbit u všech tarifů vyjma mini) atd.
    Opavdu si myslíte, že v té době se bude někdo zajímat ještě o text? Co když tu místo prohlížeče budou Prohlížeče a Prohlížeči, které vám po ránu z 30 palcového (u bohatších 3D) displaye na stole řeknou co je nového dle vašich preferencí!?
    Pak už nebude důležité prohlížeč jako jádro, ale spíše skiny (toto slovo získá zcela nový význam) a schopnosti najít rychle to co potřebujete, stejně jako jazykové a překladatelské schopnosti (a teď nemluvím o meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1").
    jasně, možná to nebude za 6 let, možná o pár let více, ale kdo ví?!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).