Hlavní navigace

Názor k článku Konec televize přes anténu? Okolní státy to nevidí tak jasně jako šéfka ČTÚ od Pamětník - Zkuste si Ivane udělat soukromý průzkum a spočítat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2022 16:45

    Pamětník

    Zkuste si Ivane udělat soukromý průzkum a spočítat procento parabol, které jsou metr nad zemí. Potom možná přestanete pochybně radit, že je to všelék na námrazu.

    Výše tvrdíte, že anténa pro pozemní příjem musí být na střeše a tam se běžně děti nedostanou, tak jí střelba z praku vadí nejméně, zejména když to nejsou velké plochy, jako jsou paraboly, ale většinou jen pár tyček, do kterých se trefuje hůř.

    Prožil jsem hodně let i na Šumavě, ale ani tam se příjem s námrazou nezhoršoval tak, že by bylo nutné jí z antén pro pozemní příjem oklepávat. Máte pravdu v tom, že existuje možnost vyhřívání paraboly, ale kromě profesionálního použití jsem ho na běžných instalacích nezaregistroval. Ona je to totiž dost nápadná opičárna, která stojí dost tisícovek (4 a více) a ještě samozřejmě vyžaduje napájení. Také nebývá vyhřívání parabol běžně na pultech, ale ani v e-shopech. Amatérské náhražky s topným kabelem potom většinou nezabrání námraze na LNB a toto řešení není automaticky určeno pro kutily. A průzkum četnosti vyhřívání parabol snad ani nemusíte dělat, ten nepoměr je kolosální.

    To jen pro pořádek, že sice mohou existovat technologie, ale jejich použití ve standardním privátním provozu je věc druhá a výjimečná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).