Hlavní navigace

Konečně celá pravda o Red Boxu!

2. 9. 1999
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Za poslední týden se v médiích vystřídaly desítky různých názorů na Red Box a mě už přestalo bavit toto novinářské "tápání a hledání pravdy". Proto jsem se rozhodl, že vám dnes odhalím celou pravdu o reklamní kampani Red Box. Tolik píše na úvod svého článku Vítězslav Sém.

Za poslední týden se v médiích vystřídaly desítky různých názorů na REDBOX a mě už přestalo bavit toto novinářské „tápání a hledání pravdy“. Proto jsem se rozhodl, že vám dnes odhalím celou pravdu o reklamní kampani REDBOX. Tolik píše na úvod svého článku Vítězslav Sém.

Bohužel není nikomu možné vysvětlit, co je to REDBOX. Budete ho muset uvidět na vlastní oči. REDBOX bude všude kolem nás. Uvidíte ho, když se ráno podíváte z okna, když půjdete do práce nebo do kostela, když budete platit své daně. Je to svět, kterým vám zakryjí oči, abyste nepoznali pravdu.

Že vám to něco připomíná? Nemýlíte se. Před nedávnou dobou byla v České republice premiéra filmu Matrix, kde se podobné věty vyskytují a kde je zhruba nastíněn styl života v REDBOXu. Bratři Wachovští věděli, že REDBOX již vystrkuje své drápky a proto se rozhodli natočit film Matrix dle svých vlastních úvah a konstrukcí, jako skryté varování před REDBOXem.

Reklamní kampaň REDBOX se částečně kryje se světem Matrix. REDBOX se nám snaží podstrčit poupravený náhled na nový svět a zároveň zastiňuje jeho druhou stránku, která se týká ztráty svéprávnosti a vlastní identity. Dojde k uvěznění lidské duše do datových sítí a lidé jako takoví, ztratí možnost existence a projevu v reálném světě, neboť se budou pohybovat a žít svůj život pouze v podstrčeném světě vytvořeném ve virtuální realitě, bez možnosti poznat co je či není skutečnost.

Vše bude přesně, jak je psáno v reklamách REDBOXu. „Příští stanice: Kdekoli chcete.“, „Z Palmovky Vás přenese pod palmy bez přestupování.“, „Černý Most a Zličín? Do Hongkongu bude na nákupy blíž.“ Cestování ve virtuální realitě je velmi rychlé a náklady oproti reálnému cestování jsou nízké. V současné době není problém „zajít“ si např. výlet k pyramidám v Egyptě a celý ho „prožít“ pouze zprostředkovaně ve virtuální realitě, avšak zážitky z virtuálního cestování nejsou bohužel nikdy tak dokonalé.

A co bude dál? Svět REDBOXu má své nesporné výhody, ale bohužel také nespočet nevýhod. Vše závisí pouze a jen na lidech a na tom, zda se dají zlákat vidinou sladkého života. Věřím, že pokud lidé pochopí dostatečně brzo čeho se REDBOX týká, nikdy nedojde ke stejné či podobné situaci jako v Matrixu. Lidé! Buďte opatrní a nenechte se blamovat lacinými triky, na které vás chce REDBOX nalákat. (I když na druhou stranu, je pravda, že jsem při sexu ještě nikdy nelétal. ;-) – „Sex bude pestřejší. – … v noci budete poznávat slast.“)

Začíná nová @!&…

BRAND24

Vítězslav T. Sém


Starší, související články:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).