Hlavní navigace

Názor k článku Konference WCIT-12 v Dubaji: zatím nejasno, ale už byl přijat první sporný standard od Miloslav Ponkrác - Máte pocit, že právo a zákony jsou zcela...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2012 15:45

    Miloslav Ponkrác

    Máte pocit, že právo a zákony jsou zcela v souladu se zdravým selským rozumem?

    Také mám pocit, že jste zamlčel, že data mají také nějaký obsah. Přenos dat nepřenáší fiktivní data, ale nějaká konkrétní data.

    Z dat lze (někdy) určitou pravděpodobností odhadnout obsah i o co konkrétně jde. Technologie jsou stále lepší a lepší. Kromě toho lze do dat leccos přidat – vodoznaky, informační data, metadata, atd. A také lze použít dodatečnou znalostní bázi, že když jsme detekovali, že data jsou audio stream s pravděpodobností 99,87 % je to ta a ta písnička, přičemž víme, že nebyl aještě uvolněna do prodeje v Česku, kde se tento stream vyskytl – je to poměrně jasné.

    Já jsem jenom naznačoval, že máte pravdu v tom, že není možné danou věc vyřešit DETERMINISTICKY a SPOLEHLIVĚ. Já jenom napsal, že danou věc lze určit s určitou pravděpodobností (která je vyšší než nula) a s určitou spolehlivostí výsledku.

    A také že nedostatky daného postupu lze prostě nebohým lidem hodit na krk, ať si pod tlakem hrozícího trestu dokáží, že je to jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).