Hlavní navigace

Názor k článku Koupí MAFRA Miss Internet? od Martin Kopta - ---> Ne :-) Asi jsem se špatně vyjádřil,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2001 0:53

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    ---> Ne :-) Asi jsem se špatně vyjádřil, promiňte.

    ---> Chtěl jsem napsat, že "pe psi" jsou dvě slova, kdežto "pepsi" je jedno slovo (i když v určitých případech, jako je například: "pane bože", není rozhodujícím znakem hranice slova mezera).

    Pokud si tedy pan Fikáček zaregistroval dvě slova: "miss" a "internet" (a to je v tomto případě pravděpodobně nevyvratitelné) jako jednu značku "miss internet", pak na doménu "missinternet" se tato značka nevztahuje, neb jde o zcela jiný jazykový útvar. Jeho registrovanou značku zneužívají až WWW stránky v doméně missinternet.cz, a proti tomu by měl zakročit.

    (Otázkou, kterou jazykovědci zatím neřešili, je, zda doména je slovem jako celek, či jako jednotlivé entity. Můj názor je, že "missinternet" není slovem, a je jím až missinternet.cz, případně www.missinternet.cz, ale dovedu si představit i argumenty, které by hovořily proti mému názoru.)

    Pan Fikáček by mohl požadovat, aby doména "missinternet.cz", která je velmi podobná jeho ochranné známce "miss internet" měla takový obsah, který by zabránil nechtěné záměně s jeho ochrannou známkou, a tohoto svého zákonného práva by se mohl dožadovat i prostřednictvím preventivního soudního zákroku (zrušením registrace domény). Mohl by také požádat soud, aby Cz.NICu nařídil blokování této domény, i když asi daleko levnější by bylo pořídit si ji pro sebe.

    ---> Rozumím ale více jazykovědě než známkovému právu, a tak, prosím, také můj příspěvek chápejte.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).