Hlavní navigace

Názory k článku Krátké vlny: Proč antimonopolní úřad pořád touží po geolokačních datech od operátorů?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2021 23:47

    Yarda1

    Když slyším o ÚOHS a podobných Bohu milých ouřadech, vzpomenu si, co se mi přihodilo ještě před plyšákem:
    Vyvíjel jsem cosi elektronického, mělo to fungovat v blízkosti mezního kmitočtu. Na vyzkoušení jsem měl brouky z TI - bez problémů.
    Do výroby měly jít brouci ze sajuzu a s těmi to moc nefungovalo (tehdy byly s nákupy od zlých imperialistů problémy). Koukal jsem že ty brouky mají vyrábět i Maďaři, tak jsem na vyzkoušení objednal maďarské brouky.
    Šlo to přes PZO, tam udělali výběrové řízení, z jejich hlediska byly výhodnější ty ze sajuzu, tak jsem zase dostal ty sovětské.

  • 23. 4. 2021 15:11

    bez přezdívky

    Omlouvám se, že budu poněkud příkrý. Mám kamaráda u Přerova a strávili jsme leta a spoustu návštěv v restauračním zařízení, kdy jsem poslouchal frustraci. Celé to podtrhuje to, že organizace typu UHOS jsou patrně nezbytné, ale musejí být pod drakonickým dozorem z mnoha různých úhlů pohledu.

    Ohledně té zmíněné kauzy Přerov. Podstata je v tom, že firmy a lidé skutečně spolu mluvili, jako v každé jiné profesi a oboru, jen tady je to doslova trestné. Přerov nedošel žádné úhoně, nikdo nic neukradl

    1) Na začátku udělala policie neskutečné divadlo, nakonec to trvalo roky a našla... velké nic. (Jakpak to, že nikdo nenese odpovědnost za opakované zásahy těžkooděnců, které nevedou nikam, jsou divadlo a je to akorát politický boj uvnitř státu?) Jen zavzpomínejte... různé kauzy. A rozhodně nešlo o žádné násilné věci, i kdyby nakrásně šli někoho sebrat.... ale oni ti těžkooděnci a samopaly v televizi tak krásně vypadají... Kdo za to sakra nese odpovědnost? Kdo to vyšetřuje? Fakt tohle chcete platit ze svých daní?

    2) Přece nemůžeme uznat, že sprostí podezřelí nic neudělali... Dáme to ÚHOSu, ten už něco vyrobí.... a trvá mu to roky a roky... a nenajde prakticky zase nic... (jen to, že lidé mezi sebou mluví zakázka nezakázka...)

    3) Co teď? Mám potvrzeno ze dvou zdrojů, že ÚHOS v krátkosti řekl těm sprostým podezřelým: klidně to dejte k soudu a téměř s jistotou ho vyhrajete. Bude to trvat klidně osm let, možná víc... A do té doby, milí zlatí, my máme právo vám dát zákaz veřejných zakázek.... No, to pak raději asi zbabělé firmy zaplatily.... kdo by na tohle měl pajšl taky...

    Já sám uznávám, že regulátoři jsou potřeba, ale kdo je sakra takhle podrobně kontroluje? Nejsou to jen vesměs samozvaní lidé, co si dělají svou politiku a vykazují činnost? A tou kontrolou myslím velmi podrobnou kontrolu, nejen obecnou parlamentní kontrolu. “Ukažte do sebemenších podrobností, jak jsme k tomu došli.”

    A tihle lidé žádají o bianko šek a přístup k geolokačním datům (viz výše)... to by bylo, aby na vás něco nevyrobili, když bude třeba vykázat činnost... že :)

    Kdybyste to náhodou nevěděli, funguje to tak, že ÚHOS vám sebere komp (kímošovi se to stalo) a nevyšetřuje jen to konkrétní. Sjedou všechny vaše infomace a hledají, co by z toho mohli vyrobit. Vrátí vám ho za roky. Bez kompenzace. Vítejte v právním státě. Jo, a tuším, že pokud jim nedáte heslo, tak je za to buď velká pokuta, nebo to snad je i trestný čin.

    Vítejte v moderním právním státě.

    P.S. Zbaběle jsem napsal ze soukromého účtu, trochu se stydím, přiznávám. Já už se totiž bojím, když to vidím kolem sebe. To jsem si fakt nemyslel, že takový pocit kdy budu mít.

  • 22. 4. 2021 14:03

    bez přezdívky

    Dobrý den, rozhodnutí ve věci OSA jsou zde, obávám se, že tam není přikázáno vrátit neoprávněně vybrané poplatky https://www.uohs.cz/cs/o-uradu/odpovedi-na-dotazy-podle-zakona-c-106-1999-sb.html
    Možná by mohlo mít úspěch žádat bezdůvodné obohacení (?).

  • 22. 4. 2021 8:35

    bez přezdívky

    Dobrý den,
    ohledně pokuty pro OSA a Intergram, nevíte někdo, zda musí vracet neoprávněně vybrané poplatky zpět poškozeným stranám?
    Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).