Hlavní navigace

Názor k článku Krize ADSL v Česku, vědí to už i v Point-Topicu od Jiří Bureš - > v současné době se však stále více...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2007 10:07

    Jiří Bureš (neregistrovaný)
    > v současné době se však stále více jeví jako největší překážka na cestě k informační společnosti nedostatečná vybavenost českých domácností počítači.

    1830: v současné době se však stále více jeví jako největší překážka na cestě k železniční společnosti nedostatečná vybavenost českých domácností parními lokomotivami.

    Podle mě zaměňujete příčinu a následek. Proč si kupovat počítač, když je předražená konektivita do internetu od dominantního telekomunikačního molocha? Ale o tom tu koneckonců psali už komentující přede mnou.

    Možná jsem to v článku přehlédl, ale uvádíte někde poměrové ukazatele přepočtu ADSL linek vůči počtu domácností vybavených počítači?

    Píšete, že „Osobní počítač (PC) má doma 40 % domácností (celkem 1,68 mil. domácností). Připojení k Internetu má 32 % domácností (1,36 mil. domácností), z toho 80 % z nich (1,08 mil.) vysokorychlostní.“ Z toho vyvozujete, že rozvoj ADSL brzdí ti, kteří si nekoupili počítač. Ale oni si jej možná nekoupili proto, že jej nepotřebují. Třeba právě kvůli vysokým cenám O2.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).