Hlavní navigace

Názor k článku Který vyhledávač je nejlepší? od Tomáš Hodboď - > Před provedením testu je třeba jednoznačně definovat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2004 14:58

    Tomáš Hodboď (neregistrovaný)
    > Před provedením testu je třeba jednoznačně definovat, které nalezené stránky jsou ty správné, to nemůže vycházet pouze ze subjektivních pocitů autora.

    ??? Opravdu? A jak byste to chtěl jednoznačně definovat?

    "horoskopy", "erotické povídky", "ester ládová", "slovník cizích slov", "java hry", "spanking", "autobazary", "mapa evropy", "pohlednice", "porno video", "O-Zone", "maturitní otázky"

    A jak chcete u těchto slov jednoznačně určit, které odkazy uspokojí vyhledávání uživatele, průměrného uživatele (a to plošně!).

    Souhlasím, že testovaných dotazů mělo být více, také jsem jich mnohem více testoval. Z vašeho seznamu to např. byly horoskopy, něco v souvislosti s auty a ještě myslím mapa evropy. Jenomže do výsledné tabulky jsem je nezařadil z jednoho prostého důvodu. Např. při hledání oné mapy evropy mi google vrátil nějaký český mapový server, který mi postačoval, ale ostatní, např. Jyxo nějaký obrázek punkové mapy evropy a prodej nějakých map s jejich náhledy. A měl jsem brát tyto odkazy za relevantní? Někomu postačit mohli a někomu ne. Do seminárky bych je opravdu použít nemohl. Ale psal jsem o tom již v úvodu článku v metodice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).