Hlavní navigace

Názor k článku Který vyhledávač je nejlepší? od Michal Kára - Ja s tim v podstate souhlasim, jen upozornuji,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2004 9:10

    Michal Kára (neregistrovaný)
    Ja s tim v podstate souhlasim, jen upozornuji, ze nevidim jinou moznost jak takovy test provest, nez vzit N statisticky korektnich vzorku uzivatelu. Nakazat jim, at pouziva kazda jiny vyhledavac a postavit k nim draba, ktery bude cekat az budou neco hledat (ze sve iniciativy). A bude merit, jak dlouho jim trva nalezeni informace, pripadne jak moc jsou spokojeni s vysledkem.

    Sam asi uznate, ze tento test je bez velkeho grantu tezko uskutecnitelny. Pokud to nebudu delat takto, tak nelze IMHO udelat _vyznamne_ lepsi test, nez je tento (nebo muj pred rokem, ktery mel, BTW, propracovanejsi metodiku hodnoceni).

    Veskere pokusy o dotazovani se dotazy z logu ztroskotavaji na nemoznosti hodnotit alespon trochu objektivne nalezene vysledky.

    Ad ty testy: Treba velikost zavazadloveho prostoru je spis parametr auta, neexistuje "nejlepsi" hodnota - nekdo uprednostni auto s vetsim, nekdo s mensim. Testuji se treba takove veci jako prudke brzdeni, zrychleni 0-100, ostry prujezd zatackami, "losi test", hodnoti se vysledky crashtestu (jak casto bourate?). Naopak spolehlivost zajima drtivou vetsinu zakazniku, ale hodnoti se jen zridka (a ve specialnich testech), protoze je dost obtizne ji "merit".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).