Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Který vyhledávač je nejlepší? od Bochi - Vas zpusob vyberu testovacich slov je nesmyslny a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2004 22:47

    Bochi (neregistrovaný)
    Vas zpusob vyberu testovacich slov je nesmyslny a uz vzhledem k tomu, z jake oblasti je drtiva vetsina slov z top100, je jasne, ze byste tim pokryl jen uzkou (ac u uzivatelu internetu nejpopularnejsi) oblast. Viz take muj prispevek vyse.
  • 13. 12. 2004 11:31

    noname (neregistrovaný)
    v tomto si troufnu z velké části souhlasit s Michalem Illichem.
    1. uživatelé opravdu nezadávají takováto slova a fráze. Bylo by podstatně lepší vzít si databázi top dotazů, která je pokládána na seznamu a jyxu (určitě by Michal pomohl) a vzít vybraných deset z první stovky.
    2. nesouhlasím s Michalem, že uživatelé zadávají slova bez diakritiky - to je specifikum Jyxo.cz, který používají vesměs zkušenější uživatelé než třeba google či seznam - právě seznam by mohl být pro toto zjištění zajímavý. Nicméně určitě je to nějakých 20-30% dotazů (můj odhad z AdWords) a imho by to v testu mělo být zohledněno (tj. stejný dotaz položený bez diakritiky s 30% váhou)
    3. uživatelé také často nepokládají slova v prvním pádu atd.

    Můj osobní názor - Seznam nesnáším - výsledky až na na druhé stránce, vše předtím nesouvisející reklama. Morfeo hrůza. Jyxo - je z nich nejaktuálnější, na některé specifické dotazy jej používám (když potřebuji skloňování atd.). Jinak je také mým favoritem Google, ovšem je relativně neaktuální, zejména co se týče popisků, neumí vyhledávat v českých textech (ohýbání slov) a nejde to ani řešit nějakými otazníky či asterixy a to mě na něm dost vadí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).