Hlavní navigace

Názor k článku Kyberšikana na vzestupu od :-) - Brána detekující kovové předměty právě Tvoji svobodu neohrožuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2009 1:57

    :-) (neregistrovaný)
    Brána detekující kovové předměty právě Tvoji svobodu neohrožuje vůbec - narozdíl od kamery. Navíc máš možnost si vybrat - projít s ní nebo ne :-))

    A těch případů je samozřejmě víc a je jich spousta... Nemusím žít v kleci, ale taky nechci, aby kdokoli mohl do školy přinést AK-47 a pokropit to!

    Navíc se tím vyřeší i mobily, které má u sebe 100% žáků... jak bys jinak řešil situaci, aby si dítě do učebny netahalo mobil a ani nůž nebo zbraň?

    Navíc rychlost kontroly je blesková... Přijdu do školy, jdu do šatny, odložím si tam mobil a jenom projdu chodbou k učebnám... A učitel mající službu, zastaví jen toho, kdo "zapípá" - takže pár děcek za den... To je celkem pohoda :-)

    A když výuka skončí, tak děcka dojdou do šatny, vyzvednou si ze skříňky mobil a jdou domů - good, ne?

    Je spousta pracovišť, kde mobil mít nesmíte a funguje to zrovna tak - na jednom jsem pracoval a nebral jsem to jako nějaké drsné omezování... Všichni jsme si nechali mobily, foťáky atd. ve skříňkách, prošli kontrolou a šli do kanclů makat... když jsme odcházeli, tak jsme si zase elektronický hračky vzali a pohoda :-))
    Každý kdo pracuje ve vývoji, strategickém plánování nebo marketingu nějaké významené firmy to tak má - nemůžou riskovat, že někdo přijme úplatek konkurence a zkopíruje/nafotí nějaká firemní data a přímo z kanclu je pošle konkurenci... :-)

    Jinak ve škole by se oblíbenost hrát si s mobilem v hodině snížila, kdyby školy nakoupily pár těchto zařízení:
    http://www.phonejammer.com/home.php?cat=249 (rušičky mobilů)

    Tihle šikulové zablokují UMTS, CDMA i GSM signál a mobil je tak v dosahu rušičky totálně bez signálu - nic nepřijme ani neodešle... :-) A cena slušné rušičky je stejná jako cena slušného mobilu - konkrétně třeba v tomhle shopu cca 8300Kč :-)

    V ČR to zatím používají zloději aut a vykrádači bytů - zapnou rušičku a auto nebo třeba chatu násilím vykradou... A zabezpečovačka nemá jak ohlásit vniknutí, když je bez signálu :-((( Dá se to řešit i pevnou linkou, ale přerušit drát vedoucí většinou na zdi domu nebo kousek pod omítkou - to dokáže i dítě :-(((
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).