Hlavní navigace

Ládví bude mít s DVB-T2 zpoždění, WAR TV startuje (nejspíše) 3. října večer a máme pro vás první přehled televizorů OLED

16. 9. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Československá filmová společnost
TÝDENNÍ REVIZE – Vedle toho Skylink zavádí hudební Senzi, začíná prestižní Liga mistrů na O2 a v Kalifornii byla uvedena další verze Apple TV.

Digital Broadcasting má v Ládví zpoždění, postihnout může ale i veřejnoprávní multiplex

Na konci srpna spustila společnost Digital Broadcasting vysílání svojí přechodové DVB-T2 sítě s číselným označením 13 na kanálu 24 z vysílače Praha-Novodvorská. Podle tiskové zprávy měl být další pražský vysílač z lokality Praha-Ládví spuštěn „rovněž na 24. kanálu v dohledné době, po nepředvídatelně nutné výměně anténního napáječe“.

Digital Broadcasting nakonec čeká se spuštěním dalších vysílačů DVB-T2 na dodání klíčové přenosové technologie. Zpoždění ale může nabrat i veřejnoprávní multiplex…

Jan Brychta: Radim Pařízek: DVB-T2 z Ládví a v Ostravě spustíme během několika týdnů

Bohumil Herwig: Společnost Digital Broadcasting zahájila provoz DVB-T2

WAR TV startuje podle našich informací 3. října večer. A bude to hodně zajímavý kanál

Nová česká stanice představuje zcela původní koncept a bude také nejspíše jediným takto specializovaným kanálem v Evropě. Podívejme se, jak bude (má) vypadat, jaké je její vysílací schéma a co se bude první dny vysílat.

WAR bude od samého počátku vysílat plně v českém a slovenském jazyce a nepřetržitě. Do jara 2018 plánuje odehrát na tři sta hodin premiér. Má už také zaregistrovánu doménu wartv.cz, která bude podle všeho spuštěna během příštích deseti dnů.

Bohumil Herwig: WAR TV je už skoro tady. Startuje na počátku října, zaregistrována je i doména

OLED: Podívejte se na první přehled TV a základní informace, které by vám neměly o této klíčové technologii uniknout

Nevyžaduje podsvícení. Obrazové body svítící vlastním světlem. Ultrarychlá reakce na švenky kamery či pohyb atd. atd. OLED má všechno to, co nemají tekuté krystaly (LCD), a jistý náskok má i před plazmou. Při nižší spotřebě, která v konečném důsledku plazmy zlikvidovala. Škoda, přeškoda!

Firmy vyrábějící televizory s obrazovkami s technologií LCD se sice dnes snaží, jak mohou, zejména Samsung a jeho jinak výborné QLED, na OLED ale nikdy nedosáhnou. Není to nic osobního ani pejorativního. Je to prostě fakt, protože to neumožňuje sama technologie. Ani přes všechna extra vylepšení, která jsou u Samsungu až pozoruhodná. O OLED máme pro vás to nejdůležitější, včetně tabulky s parametry všech OLED na našem trhu.

Bohumil Herwig: Televizory OLED – co byste o nich měli vědět, jakou mají životnost a jaké si můžete pořídit

Stručně

Jak informoval server SatelitnaTV.sk, slovenský hudební kanál Senzi by měl od úterý 19. září zahájit vysílání také z družice Astra 3B (23,5 °E) a stát se součástí česko-slovenské satelitní platformy Skylink. Server dál uvedl, že zatím nejsou známy přesné technické parametry pro příjem programu, ani v rámci kterého programového balíku ho bude Skylink nabízet.

Jan Brychta: Skylink plánuje zařadit do své nabídky slovenskou hudební televizi Senzi

Aukční systém R2B2 aktuálně odbavuje na kanálech skupiny Prima, stanicích hudební televize Óčko a televizi Šlágr denně mezi třemi a čtyřmi miliony reklamních requestů. Jejich cena je sice nižší než náklady na umístění standardního televizního spotu, ale zase ne o tolik, o kolik by mohli inzerenti očekávat. Tisíc zobrazení banneru v hybridním vysílání uvedených stanic vyjde na zhruba pět set korun, v případě videoreklamy vyjde tisíc zobrazení na tisíc korun, což už téměř dosahuje cenové úrovně klasické televizní reklamy.

Jan Brychta: Programatická HbbTV reklama nově zavádí cílení podle typu vysílaného obsahu


Autor: R2B2

Aktuální kampaň Vodafone.

Občas nemusí být špatné sesumírovat si všechno, co je dobré u televizoru mít, nebo co by bylo dobré u něj mít nebo o tom alespoň vědět. Vše jsme ještě okořenili doporučeními na nejrůznější značky, resp. výrobky, se kterými máme dobrou zkušenost a které povětšinou používáme už léta. Ostatně není nic horšího než nový televizor za desítky tisíc a šest, sedm let starý router za pár stokorun. Spousta multimédií „ve skříni“ a jejich přenášení „v kabelce“ nebo hodně drahý televizor s pomalou USB flash pamětí, která nestíhá zapisovat při nahrávání. A mohli bychom ještě chvíli pokračovat…

Bohumil Herwig: Deset věcí, bez kterých se váš (chytrý) televizor neobejde

Startuje dlouho očekávaná prestižní Liga mistrů. Každý týden nabídne O2 osm přímých přenosů. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal k utkáním nově přidávají český komentář, možnost sledovat duely s originálním komentářem ale zůstane zachována. Chybět nebudou ani tradiční studia Petra Svěceného.

Bohumil Herwig: Liga mistrů zahajuje na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal

Ve čtvrtek 14. září zahájila společnost České Radiokomunikace DVB-T2 vysílání čtrnácti komerčních programů ze sušického vysílače Svatobor a chebské Zelené hory. Sušický Svatobor bude DVB-T2 vysílat na kanálu 31 s výkonem sto kilowattů, na stejném kanálu bude vysílat i Zelená hora pro Chebsko, její maximální výkon ale dosahuje jen dvaceti kilowattů.

Jan Brychta: České Radiokomunikace spouštějí DVB-T2 vysílače v Sušici a v Chebu

BRAND24

Západočeská RTI cz má své technologie všude, i na sušickém Svatoboru.
Autor: RTI cz

Západočeská RTI cz má své technologie všude, i na sušickém Svatoboru.

Streamovací zařízení bylo oficiálně uvedeno na setkání v nově otevřeném Steve Jobs Theater v kampusu Applu v Kalifornii. Prodávat se bude i u nás. V USA (a i v Česku) je k objednání od pátku 15. září za 179 USD (české ceny v článku) v případě 32GB verze nebo za 199 USD u verze se 64 GB s tím, že má být fyzicky dostupná 22. září.

Bohumil Herwig: Uvedena Apple TV 4K. Nabídnout má vyšší výkon, Ultra HD i HDR

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).