Hlavní navigace

Názor k článku LastPass 3.0: jednodušší ovládání a možnost sdílení hesel v rámci rodiny od Filip Jirsák - Nic vám nebrání si ten TC kontejner z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2013 12:10

    Filip Jirsák

    Nic vám nebrání si ten TC kontejner z cloudu rozkopírovat do více počítačů, v případě specializovaného cloudového úložiště (např. Dropbox) se vám bude mezi počítači synchronizovat automaticky. Hesla můžete používat na každém zařízení, kde dokážete TC kontejner rozšifrovat.

    Když si ten kontejner TC uložíte do složky synchronizované před Dropbox, má to všechny vámi popsané vlastnosti, přestože používáte proprietární program komunikující s cloudem. A nebo si tu synchronizaci s Dropboxem klidně můžete napsat sám. Ono totiž z hlediska bezpečnosti vůbec nejde o to, zda jsou data uložená v cloudu nebo na lokálním disku. Podstatné je jenom to, kde a jak se zašifrují.

    Proprietární TrueCrypt -- předpokládám, že používáte binárku staženu z webu TrueCryptu. LastPass pokud vím šifruje JavaScriptem v prohlížeči, je to mnohem méně kódu, než TC, takže si to můžete snáz zkontrolovat. A když už si to zkontrolujete, máte jistotu (pokud věříte prohlížeči), že se spouští ten zkontrolovaný kód. V případě TrueCryptu byste si ten zkontrolovaný kód ještě musel sám přeložit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).