Hlavní navigace

Názor k článku Latinská Amerika chce zákonně podpořit free software od Petr Šnajdr - ach jo, vy jste nenapravitelný :-)a, Presne tak....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2001 0:52

    Petr Šnajdr (neregistrovaný)
    ach jo, vy jste nenapravitelný :-)

    a, Presne tak. A dokazes si predstavit stredne velkou firmu (par desitek tisic uzivatelu) kde ma kazda sekretarka jiny prostredi?

    Myslíte asi něco jako skiny ve Windows XP? Omlouvám se za ironii, ale zapřemýšlejte nad tím co jste tím chtěl snad říci a co jste tím řekl. Váše argumentace je vůči vámi udávaným firmám natolik obecná, že by ji bylo možné použít na každý operační systém. Mohu se Vás zeptat jak si představujete správu třebas jen jednoho tisíce instalací Windows? napiště takový kratičký koncept. Opravdu by mě zajímalo zdali máte takový náhled nebo ne.

    b, filesystem - mam obavu, že jsem to právě vám už vysvetloval. Reálně existuje velice málo věcí kde je třeba ACL a převážná část požadavků na ně vychází více méně z poněkud nesystematických pokusů něco řešit složitě. Lépe řečeno, umění není v tom dělat jednoduché věci složitě, ale složité věci jednoduše. Mimochodem v přílišném používání ACL se člověk brzy utopí jelikož v tom není problém přijít o přehled.

    Konečně podívejte se na instalaci Windows. Pokud vám někdo smaže nastavení práv, budete umět je obnovit? Víte kde co má být? A to mluvíme o standardní konfiuraci.

    Ps. když mluvíte o středních a velkých firmách tak se netvařte, že nemjí svoje IT oddělení viz. poznámka o tom, že ACL nejsou součástí standardní distribuce jádra.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).