Hlavní navigace

Názor k článku Lesk a bída oháčkovaných doménových jmen od Filip Jirsák - Jsem rad, ze se argumentace posunula od "bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2008 14:20

    Filip Jirsák (neregistrovaný)
    Jsem rad, ze se argumentace posunula od "bude to lepsi" k "nebude to horsi", jisty pokrok tu teda vidim. :-)
    To jste asi špatně pochopil. Teď je to špatné, zlepšením s IDN se dostaneme teprve na normální stav.
    Pribudou jaka dalsi ceska slova? Nejaka slova, ktera dnes neexistuji? Co je to za nesmysl?
    Přibudou nějaká další česká slova, která pro vás dneska neexistují – vy totiz dnes znate jenom ceska slova. Rozdíl je v diakritice, pokud jste si toho stále nevšiml.
    Pokud si nekdo zvoli domenu, na kterou se Roj nikdy nedostane, je to spatne. Jednoduse proto, ze se na ni Roj nikdy nedostane. Co je na tom tak tezkeho pochopit?
    Dokážete se smířit s tím, že někomu je úplně jedno, jestli se na jeho web Roj dostane nebo nedostane, ale třeba by chtěl mít doménu, která se jmenuje stejně, jako jím propagovaná marketingová značka? Já bych se třeba rád sám rozhodl, zda chci mít web přístupný pro Roje nebo zda pro lidi, kteří umí česky. Já tu doménu platím, já si ponesu následky toho, že se na ni Roj nedostane.
    Je tak tezke pochopit, ze na prechodech je u semaforu jeste zvukova signalizese, aby se par bezvyznamnych slepcu dostalo na druhou stranu?
    Podle vaší logiky by se ta zvuková složka u semaforů měla zrušit, protože neslyšící ji přece nemohou slyšet, tak jí nemá slyšet nikdo. Dříve byly na semaforech jen barvy, pak se přidala i zvuková složka, protože to někomu pomůže, a těm, co se řídí barvou to nijak neuškodí. Nyní máme v TLD .cz domény prvního řádu jen ASCII, je zde možnost přidat i IDN, což by někomu pomohlo ale nikomu neuškodilo, ale to se vám najednou nelíbí. Vy to nepotřebujete, tak to prostě nebude mít nikdo, a basta.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).