Hlavní navigace

Názor k článku Lesk a bída oháčkovaných doménových jmen od Jan Rylich - - Ano, zatim zadna schizofrenie neni, neb i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2008 0:58

    Jan Rylich
    - Ano, zatim zadna schizofrenie neni, neb i zcela male dite dnes vi, ze kdyz chce na slunecnici, zada adresu bez diakritik a je to JASNE.

    - A s touto schopností se malé dítě už narodí, a nebo je to věčné převádí mezi variantou s diakritikou a bez diakritiky pouze zbytečný nesmysl?

    --> Asi Vás nepřekvapím, že budu souhlasit s prvním názorem. Skutečně dnes snad každý ví, že se do adresy nepíše diakritika. ANO je pravda, že když Pepa z Depa uslyší v rádiu úžasnou reklamu na čudlík.cz, zkusí to napsat s diakritikou a neuspěje... je to jistě tragédie, a vážím si toho, že myslíte na blaho takových lidí...

    Ale v tom případě navrhněte i další kroky, které usnadní život i dalším Pepům z Depa. Protože Pepa například uslyší "tečka kom" a i když napíše tečku jako tečku (.kom), zase se nikam nedostane. A co e-maily? "Jarda zavináč seznam cézet"... opět jen s fonetikou neuspěje.

    Ano, ano, znovu to je úžasně přehnané, ale pokud tady zaznívají argumenty, jestli lidé umí nebo neumí psát adresu, tak to musíme brát do důsledku. Protože pokud někdo do adresy čmárá háčky a čárky, tak jistě nezná ani rozdíl mezi zavináčem a uzenáčem, neví že "vévévé" musí být dwojité a podobně. Ale kvůli takovému fragmentu eXtraBFU zavádět všelijaké nesmysly? Inu, prosti gustu...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).