Hlavní navigace

Názory k článku Liberecký BigClown se odtrhl od Jablotronu a s hardwarovou skládačkou jde do světa

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2017 7:36

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Vypadá to celkem pěkně, sázka na jistou dávku infantility může být v dnešní době úspěšná.

  • 29. 11. 2017 22:06

    Cx (neregistrovaný)

    "U koncových „bastlířů“ tento model prozatím moc nezabodoval"

    Na Facebook vidím reklamu na BigClown každou chvíli, ale když to rozkliknu, tak se v tom pořád nemůžu najít. Když chci něco prototypovat, tak vezmu Arduino a buď to spájím všechno dohromady nebo to zapojím na nepájivém poli. Když to funguje, tak buď to je super a někam to nasadím a nebo potřebuju 10 dalších a udělám si pro to plošňák. Zapojit čistou ATMegu je jednoduché a těch 10 senzorů zvládnu včetně komunikace po 433 MHz za cenu jednoho kitu pro BigClown.

    Nechci říkat, že to je drahý, tu cenu na tom vidím. Navíc to je fakt pěkně vyřešené a má to všechno co při bastlení řeším relativně složitě s pokoutně sehnaným hardwarem. Ale v domácích podmínkách, když potřebuju 10-20 senzorů, tak je úplně nepředstavitelné jít a koupit si 10-20 BigClownů za 20-40k Kč.

    Pro firmy to je určitě fajn, protože v těch větších se na peníze tolik nehraje a dokáže to ledasco rychle vyřešit. Jako bastlíř ale fakt nevidím cestu do tohoto světa.

  • 1. 12. 2017 20:38

    bez přezdívky

    Moc díky za názor a kritiku, opravdu si toho vážíme. Jmenuji se Alan Fabik a jsem člen týmu BigClown. Jste jeden z těch, kterých si moc ceníme. Lidí schopných si navrhnout vlastní plošňák moc není. Náš projekt se však zaměřuje zejména na ty, co by si chtěli stavět vlastní elektroniku, ale z různých důvodů se nechtějí zabývat návrhem PCB, sháněním součástek a pájením. S tou cenou máte samozřejmě pravdu. "Bastlířům" se jeví příliš vysoká, protože ti při svém bastlení v nákladech nezohledňují svůj čas a komponenty si umí sehnat za dobré ceny. Jsem ale moc rád, že vy v naší stavebnici tu hodnotu vidíte. Na snížení cen ale chceme dále pracovat, crowdfunding by nám v tom měl pomoci. Přeji vám úspěšné bastlení!

  • 30. 11. 2017 23:21

    HAF (neregistrovaný)

    Velké zklamání. Záruka v tichosti z 10 let na 3 roky. Přitom to bylo vždy propagována jako jedna z věcí, proč je BigClown dražší. Nový web jenom v angličtině, nedodělané návody. Přitom už jich dost bylo v českém jazyce. Osobně mi to tolik nevadí, kdyby jenom ty návody v angličtině byly minimálně na takové úrovni jako ty CZ.
    Původně jsem si chtěl BigClown produkty rozšířit, ale tyto změny mne vedou k tomu, že tuto platformu zcela opouštím.

  • 1. 12. 2017 8:15

    Marián Kyral

    Taky se mi současný stav příliš nelíbí, přijde mi, že novou verzi webu nasadili moc brzo. Ale zase spěchají s kampaní. Původně měla nastartovat už v Listopadu.

    Změny záruky z 10 let na 3 jsem si nevšiml, díky za upozornění. Nicméně, ceny na novém eshopu jsou nižší. Záleží zda tak zůstanou. Jsem zvědav na novou kampaň, co se tam objeví.

    Zatím mám 2x core + další moduly/tagy + USB Dongle a velké plány. Tak snad to dobře dopadne.

  • 1. 12. 2017 20:20

    bez přezdívky

    Zdravím vás Mariáne, máte pravdu, nasadili jsme nový web brzo. Ale chtěli jsme mít nad sebou bič, který nás bude motivovat k rychlejší přípravě projektů a vylepšování dokumentace. Záruka na novém webu je nyní opravdu 3 roky, nenašli jsme způsob jak tuto věc oznámit světu. Důvodem snížení záruky bylo to, že nám lidé 10letou záruku nevěřili, když existujeme méně než 2 roky... Ve skutečnosti ale chceme dále měnit vadné věci okamžitě a bez keců, a to určitě déle než jen ty 3 roky. Moc díky za důvěru a přízeň a přání dobrého dopadu :) Alan Fabik, člen týmu BigClown

  • 1. 12. 2017 20:48

    bez přezdívky

    Dobrý den a moc díky za kritiku, nebereme ji na lehkou váhu, naopak. Jmenuji se Alan Fabik a jsem jeden ze členů týmu BigClown. Záruka na novém webu je nyní opravdu 3 roky, nechtěli jsme to udělat v tichosti, ale nenašli jsme způsob jak tuto věc oznámit světu. Důvodem snížení záruky bylo to, že nám lidé 10letou záruku nevěřili, když existujeme méně než 2 roky... Ve skutečnosti ale chceme dále měnit vadné věci okamžitě, a to určitě déle než jen ty 3 roky.
    To, že máme web pouze v angličtině, bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí, ale aby projekt uspěl, tak musí být mezinárodní a my v současnosti nemáme kapacity spravovat další jazyky, včetně češtiny.
    Máte pravdu, že dokumentace zatím není úplná. Stavíme ji zcela na nových základech, aby nakonec byla mnohem lepší než ta původní. Samozřejmě vám můžeme starou českou dokumentaci nasdílet.
    Mrzí mě, že naši platformu opouštíte, ale vaše rozhodnutí respektujeme. Klidně se s námi spojte a můžete nám již zakoupené moduly vrátit a my vám vrátíme peníze. Byla by škoda, kdyby vám ležely v šuplíku. Přeji vám pohodové dny!

  • 3. 12. 2017 21:56

    hubmartin (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    staré návody jsou k dispozici na githubu ve starších revizích. Pro pohodlnější prohlížení jsem je stáhnul a vygeneroval statické HTML, jsou ke stažení zde: https://www.dropbox.com/s/23kjqwa7wfaub9s/BigClown%20old%20documentation.zip?dl=0

  • 1. 12. 2017 3:03

    bez přezdívky

    Pánové budou určitě velice chytří, co se týče vývoje s programování.. ale v marketingu jsou to fakt outsideři..

    jako "HARDWARIO"??!! Fakt.. ?? Skutečně?? Tak debil-- ní název jim asi musel dát opravdu hodně dát zabrat.. už jenom ta jejich "invence", že další rádoby startuip - a zase končíci na "O".. flatio, allegro, aukro, .. doplnte si další..

    díky bohu za názvy typu "uber, kiwi, Y-soft"..

  • 1. 12. 2017 20:57

    bez přezdívky

    Zdravím vás a děkuji za váš příspěvek. Jmenuji se Alan Fabik a jsem ten, který název HARDWARIO vymyslel. Prostě máme rádi hardware a chtěli jsme, aby to z názvu firmy bylo hned patrné. Název i doména HARDWARE byly samozřejmě obsazené, tak jsme hledali alternativy a našli HARDWARIO. Nám se náš název líbí, ale respektujeme váš názor. Jinak nechceme se prezentovat jako startup ani rádoby startup, jsme normální začínající firma, která nemá investory ani nejede z dotací. Přeji vám hezký večer/hezké ráno.

  • 2. 12. 2017 1:43

    bez přezdívky

    To, že se vám líbí hardware, je už z toho názvu firmy / projektu jasně patrné - to fakt nemusíte nijak odůvodňovat. Zkrátka máte svůj talent na vyvíjení věcí, programování apod. - ale něco typu "copywriting, barvitý sloh" atd. ne. Je to jak s hudebníky a různými umělci - talent mají jen něco.

    jen mě děsí, že i na takto specializovaném serveru, kde se očekává návštěvnost spíše té vyšší intelektuální třídy, je takové množství jedinců, co bezmyšlenkovitě kliknou na minus, protože sami vůbec nechápou.. proč vlastně píšu cosi o tom, že každá nová firma (když nechcete používat označení start up), je v oblasti vymýšlení názvu naprosto nekreativní.. je patrné, že také zrovna neholdují něčemu, co bych nazval barvitým talentem.. zkrátka takový ten "mainstream".. vč. průměrného IQ.. a pak se jeden nestačí divit, že těch opravdu intelektuálních a chytrých lidí v této zemi neustále ubývá.

  • 2. 12. 2017 11:02

    Luděk K. (neregistrovaný)

    Pozoruji je dlouho, moc se mi líbí, hodně toho o sobě prozradí, mám takové firemní příběhy rád - ale vrtá mi to hlavou - některý věci nedávají smysl. Jednak Kdo to financuje - protože ty jejich kampaně na Facebooku musí stát raketu, web, eshop atd. Možná toho velmi drahého hardwaru tu prodali tolik, aby tu firmu uživili, ale to by pak vypadalo trochu jinak. Pak by nedělali Hardwario kde dělají na zakázku a snaží se nabalit peníze i jinou cestou. Pardon že to tak řeknu, ale vypadá to, že prostě ten jejich plán prodávat bastlířům nefunguje a musí fungovat jinak. Ale proč ne.

    Také mi přijde vtipné, že v každém článku co vydají se důrazně distancují od start-upu. Chápu, podle fotek maj chlapy už jako já za sebou čtyřicítku a úplně nechtějí patřit mezi ty arogantní usmrkance co zakládají dnešní "startupy" - ale zase chlapy co makáme v korporátu přiznejme si - ta odvaha je asi docela důležitá. Trochu závidím, ale s dětmi a hypotékou žádná sranda. Teď u nás byli asi jejich konkurence a byly jsme nadšení s jakou drzostí se nebojí jít do velký věcí.

    BigClown.. prostě to mají hezké (po grafické části) Pěkný web, eshop i ten stánek z fotek moc hezký... a pak vlastně zjistíte, že aby jste to rozchodili tak potřebujeme tisíc a jednu zkušeností - důvod proč si o nich rád přečtu,ale nekoupím. A když to porovnáte tak je to jen drahé moc drahé arduino - a tomu ještě uzamčené pouze na hardware jejich portfolia.

    Nevíte někdo proč se jich Jablotron zbavil? Přijde mi to jako dosti vynucené rozdělení. A hlavně to se klucí museli zapotit jestli měli vyplatit ty peníze co do toho Jablotron dal. Někde jsem četl rozhovor že zakladatel do toho dal půlku a zbytek Jablotron. A také proč má Jablotron tak tragickou domácí automatizaci a pak se zbavil lidí co to "mohli udělat" Někdy mám chuť vypálit sídlo Jablotronu, protože ty jejich naprosto retardovaný jednotky na řízení vytápění snad udělali záměrně tak, aby to lidi celý život vytáčelo.

  • 23. 1. 2018 18:56

    NN (neregistrovaný)

    Vlna IOT je porad silna, ale pro mlade je to drahe a starsi si to napaji. Mohlo by se prodat v zahranici, kde na to maji, nebo u nas do firem IT-akum na hrani a mozna do strednich skol.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).