Hlavní navigace

Názor k článku Lidi je nejlepší hledat nonstop. Snáz se najde práce pro programátora než naopak od inzenyr - Naprosto chápu, že Praha je střed Vesmíru. To...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2015 12:22

    inzenyr (neregistrovaný)

    Naprosto chápu, že Praha je střed Vesmíru. To je bez debat.

    Možná jsou města s cca 100000 - 200000 obyvateli pr.el, ale otevírat to tu budou a na Prahu se tentokrát nedostane. Podívej se na naši hranici s Německem a také s Rakouskem(některé ty firmy působí i tam - historicky dané). Ta hranice je velmi dlouhá a poblíž jsou města s parametrem o kterém jsem psal a kde se vyskytuje poměrně dost laciné pracovní síly(dokonce včetně několika univerzit, což je takový rezervoár levných robotů).
    Je to pro ně _velmi_výhodné_, protože to, kromě té láce, mají blízko, a ani se tím nijak netají.
    Bohužel jiná věc je, jakou takové firmy poskytují práci. Pro lidi, kteří si odkroutí svých 8 a je jim celkem jedno, co dělají, možná OK. Pro někoho, koho baví IT, programování, operační systémy, chce se něco nového učit je to otrava a pakárna - mechanická práce podle předem určených šablon. Ovšem v inzerátech to vypadá poněkud jinak :-).

    Bohužel v těch několika stotisícových prde.ích mimo Prahu a Brno člověk málokdy narazí na něco jiného. A pak se tady dočte, jak je to skvělé a práce v IT se snadno hledá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).