Hlavní navigace

Loewe One aneb První stupínek k dokonalosti…

7. 1. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Loewe
AKTUALIZOVÁNO Pod novým majitelem německá společnost Loewe vzkvétá. Po loňských Art, Reference a Connect přijde letos se základem jménem „One“.

Aktualizováno, 14. 1. 2016, 8:15 h: obdržel jsem odpověď na můj dotaz ohledně přípravy televizoru kompatibilního s technologií HDR. Loewe nad ním zatím neuvažuje a soustředí se na novou vrcholovou řadu, kterou chce uvést do konce roku 2016.

Koncepci zaměření společnosti, resp. televizních řad, předělávalo Loewe v loňském roce doslova za pochodu. Přišlo s vrcholovou LCD řadou Masterpiece, pak projekt zrušilo. Oznámilo základní model Art a nyní přichází s novým základem jménem One.

Ničemu z toho se nemůžeme divit. Pod novým majitelem se třídí nabídka a hbitě reaguje na stav trhu a jeho potřeby. Právě na tohle dojelo „staré Loewe“, schopné prodávat televizor s rozlišením HD Ready za více než sto tisíc korun v době, kdy za necelou polovinu byly k mání špičkové Full HD televize, které sice byly výbavou o něco níže, ale rozdílu v ceně a rozlišení to rozhodně neodpovídalo. Navíc trh prostě chtěl od Loewe něco jiného – kvalitní televizory s rozlišením Full HD a výbavou, na kterou jsou zájemci o tento okruh televizorů jednoduše zvyklí.

O předražené a zastaralé HD Ready už pochopitelně nikdo nestál…

MOHLO BY VÁS JEŠTĚ ZAJÍMAT:

Loewe: 4K až ve třech streamech najednou

Rozhovor s Alexandrem Prezem nejen o kodeku H.265/HEVC

Test Loewe Connect 32 DR+

Test Loewe Reference 55

Loewe v roce 2016 aneb Co se na nás chystá

Poslední zprávy z konce roku 2015 vypadají následovně:

  • Ukončen byl projekt Masterpiece 65, který měl mít prohnutou LCD obrazovku a velice zajímavou koncepci podlahového stojanu po celé šíři televizoru – viz foto níže. Náhradou bude nová vrcholová řada, která má být někdy v druhé polovině tohoto roku.
  • Novinkami přelomu let 2015 a 2016 jsou Reference 75 a Reference 85 a také Art FHD (od 43 000 Kč za 102 cm), případně o devět tisíc korun dražší 4K model mířící na mladou generaci.
  • Řada Art bude v rozlišení Full HD ve 102 cm, v Ultra HD (4K) pak má jít o 122 a 150 cm. V tomto případě se televizor bude jmenovat „Art 4K“.
  • Řada Connect (recenze na odkazu výše) přijde s rozlišením Ultra HD a úhlopříčkou 165 cm.
  • Esem v letošní nabídce bude nová vrcholová řada složená ze tří úhlopříček.
Takto měla vypadat původně oznámená řada Masterpiece. Podlahový stojan tohoto typu rozhodně stojí za to nejen do vysloveně solitérních instalací. Jak bude vypadat řada Theatre, která nově Masterpiece nahrazuje, není známo, ale doufejme, že podobně.
Autor: Loewe

Takto měla vypadat původně oznámená řada Masterpiece. Podlahový stojan tohoto typu rozhodně stojí za to nejen do vysloveně solitérních instalací. Jak bude vypadat nová vlajková loď není známo, ale doufejme, že podobně.

Nová vrcholová řada v druhé polovině 2016

Ke koupi má být někdy před koncem roku v úhlopříčkách 140 cm a 165 cm. O něco později pak ještě přijde zatím pro Loewe maximálních 77", tedy 196 cm.

Více se v tomto ohledu nejspíše dozvíme až na zářijovém veletrhu IFA 2016, pokud tam Loewe vůbec bude, protože na loňské výstavě chybělo. Nicméně ať to dopadne jakkoli, dá se předpokládat, že televizory budou mít prohnutou obrazovku, což při dané úhlopříčce už i dává smysl. Jedná se ale o velmi předběžné informace, které se pochopitelně mohou změnit.

Loewe One má být novým základním modelem

Tato řada bude uváděna v průběhu celého letošního roku, takže je zřejmé, že porovnání se stávajícími výrobky není dost dobře možné. Jasné je zatím pouze rozlišení Ultra HD (4K) u Loewe One 55 s úhlopříčkou 140 cm provedené v bílé barvě. Tato verze má být na trhu ještě tento měsíc (resp. přelom leden/únor 2016) a má stát 1990 €. Černá varianta má být ke koupi v květnu, jiné barvy se neplánují.

Co se týče dalších úhlopříček, objevit se má v květnu 102 cm (40"), v září pak 81 cm (32"). V obou případech půjde o klasické Full HD.

Loewe One 55 bez technologie 3D (pseudo 3D) bude mít – v kostce – následující vlastnosti:

  • panel s podsvícením v rámu (Edge LED), pohledové úhly 176°, jas 450 cd/m2,
  • kompletní zdvojenou tunerovou sadu s podporou kodeku HEVC tam, kde to má smysl (S2/T2),
  • zesilovač o hudebním výkonu 2× 20 W,
  • energetickou třídu B, spotřebu v pohotovostním režimu 0,4 W, možnost opravdového vypnutí,
  • skutečný obraz v obraze (PiP) jdoucí ze zdvojených tunerů,
  • nahrávání na externí USB médium,
  • rozhraní zahrnující mj. digitální koaxiální audio výstup, USB 3.0 a HDMI 2.0.

A co nebude – minimálně u Loewe One 55 – k dispozici? Podpora kodeku DTS, zesilovač/kodek typu 5.1, tuner DVB-C2 a také mj. vylepšené nahrávací funkce.

Elegantní profil Loewe Connect 32 s rozumnou hloubkou LCD panelu.
Autor: Loewe

Elegantní profil Loewe Connect 32 s rozumnou hloubkou LCD panelu.

City a pocity

Při přípravě článku jsem pracoval s materiály od Loewe, a tudíž jsem televizory ani neviděl, ani jsem si je neměl možnost osahat. Společnost Basys jako dovozce značky ale připravuje jejich představení, takže další informace budou následovat.

Nyní se například říká, že Art FHD bude za asi 1000 € za 81 cm. Na druhou stranu řada One má být základní a zároveň se dozvídáme, že ve verzi 140 cm (55") přijde na nějaké 2000 €. Ale protože One 32, tedy 81 cm, bude až na podzim 2016, nemůžeme cenu porovnat.

Pokud by mělo vše sedět, musel by být mít One 32 cenu nižší než Art 32, tedy nějakých 800 €. Pak by vše klapalo…

Jak jsme však mohli vidět v roce 2015, nový majitel musel měnit podmínky vysloveně jako na běžícím pásu, aby zvládl jednoho z posledních, ne-li posledního, skutečně evropského výrobce zachránit.

A celkový dojem za necelý rok?

BRAND24

Z nového Loewe mám pocit tahu na bránu, dobře rozvážených věcí, ale na druhé straně také schopnosti reagovat svižně na změněné podmínky, což „starému Loewe“ rozhodně chybělo.

Dojem je tak sice s mnoha otazníky, ale zatím veskrze příznivý.

Měli byste využití pro televizor se zdvojenými, resp. ztrojenými tunery?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).