Hlavní navigace

Názor k článku Lukáš Obdržálek (Digital Ant): Čínská e-commerce je lepší než česká, všechno se řeší přes mobily od Ivan Nový - Ale máte pravdu v tom, že dnes pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2018 9:23

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Ale máte pravdu v tom, že dnes pokud jsme v EU, Číně konkurovat nelze, protože ta tyje z otrocké práce lidí žijících v komunistickém režimu a EU to podporuje.

    A právě proto potřebujeme silný a suverenní národní stát, který by importní podmínky nastavil tak, aby levná čínská práce byla tam, kde je to pro nás výhodné, eliminována. No a k tomu potřebujeme vojensky silného spojence, USA a Trojmoří, aby nás Čína brala vážně.

    Ale než to bude, je možno začít v malém, tedy nerozmýšlet co by se dalo z Číny dovážet a zde prodávat, levně nakoupit a draze prodat, ale rozmýšlet o tom, co by se zde dalo vymýšlet, vyrábět a prodávat. Vyvážet do Číny není prakticky co, protože to hned ukradnou a to si mohou dovolit jen opravdu velké firmy, ale z toho my nic nemáme.

    No a jelikož to dělám, jdu příkladem. Nikde jsem nepsal, že je to snadné, a každému se to podaří. Je to ale riziko, do kterého musíme jít, abychom vůbec přežili. Čína nám nechystá růžovou budoucnost, tu chystá pro úzkou vrstvu čínských komunistů.

    S Německem je to zrovna tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).