Hlavní navigace

Názor k článku Má být garantována minimální rychlost u broadbandu? od Didi - Lidé by se konečně měli naučit přijímat zodpovědnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2008 8:06

    Didi (neregistrovaný)
    Lidé by se konečně měli naučit přijímat zodpovědnost za své jednání a tedy také důkladně se seznámit s podmínkami smluv které podepisují. Když se někdo nechá nalákat na hyper super výhodnou nabídku "Internet s rychlostí až 4 Mbit/s za pouhých 270 Kč" a už si nepřečte, že ta cena platí jen první měsíc a pak bude dvojnásobná, že se musí upsat na 24 měsíců, že kromě ní ještě musí platit 450,- za telefonní linku, že poplatek za zřízení služby je 5000,-, že agregace je 1:100 atd. Pak se diví, že mu to ve špičku jede stejně pomalu jako kdysi vytáčené spojení přes modem.
    Pokud potřebuji mít minimální rychlost garantovanou, tak prostě se buď s providerem dohodnu, že to ve smlouvě bude (včetně sankcí a náhrad při nesplnění) nebo jdu jinam nebo si spočtu, že se mi pořízení připojení s garantovanou minimální rychlostí nevyplatí.
    Argument, že většina lidí tomu nerozumí neobstojí. Přece když něco neumím, nechápu, nerozumím, tak si to nechám udělat, poradit si, vysvětlit od někoho, kdo to umí. V motoru auta se taky nehrabu sám a přenechám to odborníkovi.
    PS: Někdy si kladu otázku, zda by lidé, kteří podepíšou smlouvu aniž by si ji přečetli, pak zjistí že jim nevyhovuje a začnou křičet "Státe, úřade, ochraň nás", neměli být zbaveni volebního práva. Když se někdo chová bez zodpovědnosti sám k sobě, jak si může tentýž člověk nárokovat přebírat zodpovědnost a ovlivňovat osudy jiných.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).