Hlavní navigace

Názor k článku Má mít seriózní ISP veřejný ceník? od MK - Vite, lekar je neco trosku jineho, nez o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2002 0:13

    MK (neregistrovaný)
    Vite, lekar je neco trosku jineho, nez o cem se bavime. To kulha na obe nohy (prirovnani, ne lekar). Pokud necemu nerozumim, tak se prodejce zeptam. Nicmene necekam, ze me v samosce bude obskakovat slecna, ktera mi bude vysvetlovat, ze kokosy jsou zlute. Na druhou stranu pokud ISP skryvaji ceniky, tim vetsi potencialni byznys pro me jako nezavislika. Vlastne bych se na to mel dat, kdyz o tom tak uvazuju. Zorganizovat vyberove rizeni je pro me hracka, je to jen o case, ktery stejne zaplati zakaznik (jen da ty penize me, misto toho, aby ho oskubal dodavatel) - podotykam, ze nemam s zadnym ISP smlouvu o obchodnim zastoupeni.

    Co se tyce CIR, predpokladam, ze jste odkojen SPT, ktery cpe jako pristupovy okruh k IP siti Frame Relay (nebot neznam jinou technologii, ktera disponuje parametrem CIR a zaroven by se rozsahle pouzivala k pristupu k IP siti) vsem zakaznikum. Trapne na tom je, ze dostavate kralika v pytli, nebot co ja Vam platna garantovana kapacita pristupoveho okruhu, kdyz IP sit, do ktere pristupujete, je zalozena na best effort principech.

    Co se tyce setreni lesu, v soucasne dobe nevykonavam praxi prodejce IP konektivity. V dobach minulych zakaznik nasel odkaz na cenik odkazem z nasi hlavni stranky - takze nebylo potreba vubec zadneho papiru (vyjma vyberovych rizeni dle za 199/1994 Sb.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).