Hlavní navigace

Názor k článku Má mít seriózní ISP veřejný ceník? od Radek Ondra - Neodporuji si, mozna jsem to spatne napsal. Zakaznik...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2002 21:11

    Radek Ondra (neregistrovaný)
    Neodporuji si, mozna jsem to spatne napsal. Zakaznik je rekneme velmi neznaly - vysvelim mu co to je NIX, NIC, proste jak cas plyne tak mu vysvetlim vse z oboru internetu. Reknu mu i o Merunkovi a LUPE. On se me zepta co ti hackeri jak o tom cetl v Reflexu. (Zcela bezne - tak 20-40% zakazniku se pta). Jestli mu tam dame ten FW. Ja mu vysvetlim co to je FW, ze to je "program" a ne krabicka, ze ho to neochrani od zavirovani a popsal jsem mu jakym utokum to zabrani a nechal na nem zdali bude FW chtit. Zeptam se ho na pobocky, zdali by chtel delat "tuneling" a bude tedy chtit kryptovani apod.... sezeni na hodinu - ne na 3 minutovy hovor. A kdybych mu nedal pisemnou nabidku? --- > No a kdyz mu pak reknu - pane, mate to za 20 000 Kc/mesicne a pak mu reknu - mate tam toto toto a toto a on me za 10 minut vola co kdyz tam nebudu chtit toto, a kdyz si necham udelat to stejne na pobocce v Trutnove, jaka je sleva. Ja mu to reknu a kdyz prijedu podepsat smlouvu, tak uz zas vi 50% a pulku veci jeste zmeni, protoze si myslel, ze kdyz koupi FW jednou bude ho mit i v Trutnove.

    Proste nejmene ve svou fazich:
    1. v 80% pripadu hodinovy rozhovor s zakaznikem co vlastne potrebuje bez toho ze mu reknu kolik to bude stat, kdyz moc naleha reknu mu strop s tim, ze ma byt klidny, ze je to vyjednavaci cena a ze to ale muze stoupnout kdyz bude chtit "vycipundicky"
    2. vypracovani nabidky dle bodu jedna a dle toho jak si myslim ze to pobere (3 stranky nebo 80 stranek) TAM MUSIM NAPSAT KOLIK HO BUDE STAT TEN FW o kterem jsem mluvil i kdyz pred 2 dny nevedel co to je. Posledni stranka ceny.

    Toto je dle me standard i kdyz nevylucuji ze lide co prizpivaji na LUPU a vsichni jejich znami tento proces absolutne nepotrebuji.
    Jeste tak 20 reply a budeme si rozumet. Stale ale trvam na tom, ze ceny na netu jsou na nic ac musim priznat ze ja jako zakaznik bych je tam chtel. Ja ale nejsem normalni zakaznik a svet se nemota kolem me, ale kolem majitelu spediterstvi kteri vedi vse o tahaci SCANIA a kolem majitelu jatek, kteri vedi jakou pilou rezat pulky. O NIXu vedi prd a ja jsem tu odtoho abych jim to vysvetlit - za 3 minuty to neumim. Umim s nimi hodinu sedet a pak jim udelat nabidku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).