Hlavní navigace

Názor k článku Má mít seriózní ISP veřejný ceník? od Michal Kubeček - Proč by v ceníku nemohla být cena diferencována...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2002 11:10

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Proč by v ceníku nemohla být cena diferencována podle lokalit? Stejně zákazník dříve nebo později zjistí, že to tak je.

    Ad auta: tak se podívejme třeba sem (to nemá být reklama, vzal jsem první, co mi přišlo pod ruku). Těch možností je opravdu hodně a přesto je cena veřejná. Opravdu jste tak skálopevně přesvědčen, že pro připojení není možné vyrobit podobný formulář? Cena se také bude lišit podle počtu odebraných kusů, platebních podmínek, záručních podmínek a mnoha dalších faktorů. Zákazníci to vědí a chápou to.

    Ad počítače: IBM, doufám, považujete za dostatečně velkou firmu. Když si od nich budete chtít server, máte poměrně velkou možnost výběru, co v něm bude a nebude (vím to, nedávno jsme to zjišťovali). Když si těch serverů koupíte víc, bude cena výrazně nižší (při větším počtu i velmi výrazně). Dále se cena bude lišit podle doho, jakou variantu servisu si sjednáte. Zákazníci to opět vědí a chápou to.

    A teď připojení. Podle vás zákazník není schopen pochopit, že cena závisí na způsobu připojení, na dodaném vybavení, množství přípojek, lokalitě atd. Vzhledem k tomu, že zákazníci firem Ford (Fiat, Vokswagen, Opel, ...) nebo IBM (HP, Dell, ...) jsou schopni to pochopit, považujete nutně své zákazníky za blbce (aspoň relativně vůči těm, kteří kupují auto nebo počítač). Otázkou pouze je, jestli právem. Vy se domníváte že ano, já že ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).