Hlavní navigace

Názory k článku Má TextLink.cz skutečně výměnný poměr 1:1?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2002 7:06

    Zdenek Cendra (neregistrovaný)
    To ze obcas napisu smailik je zpusobeno predevsim tim, ze mi to opravdu pride usmevne :-)

    Kdyz nekdo pise neco, co si mysli, ale prakticky to neni schopen dolozit ve me opravdu vyvolava pohyby tvare ...

    k te chybe na strane zakaznika: nevim uz presne kdo to tu rozpoutal, ale pokud rikate, ze mate problem s nejakym uctem a nereknete jeho ID, je mi lito ...
  • 17. 4. 2002 7:41

    Carcharodon Carcharias (neregistrovaný)
    Hmmm, nechápu proč pořád píšeš že to není schopen doložit, když to doložil (a ozkoušel) několikrát (a ještě někdo tady na stránce kdo taky měřil výměnný poměr).

    Jediný, kdo tvrdí že to není doložené jsi ty Cendro.
  • 17. 4. 2002 14:05

    Stanislav Kožina (neregistrovaný)
    Někomu třeba nemusí připadat úsměvné podnikání osoby, která nemá k této činnosti žádné oprávnění. Opravdu se teď nechystám jít Zdeňka Cendru "nabonzovat" na finanční či živnostenský úřad, ale jistě není fér, když ostatní provozovatelé podobných služeb musí platit za živnostenské listy, platit daně, vést účetnictví, apod.

    Kdyz nekdo pise neco, co si mysli, ale prakticky to neni schopen dolozit ve me opravdu vyvolava pohyby tvare ...

    Toto se dá snadno doložit (resp. nedá se doložit opak tohoto tvrzení). Tak jaké pohyby tváře to vyvolá teď? Tipuji, že tento příspěvek zůstane bez reakce...
  • 18. 4. 2002 1:09

    Filip Radic (neregistrovaný)
    No co se férovosti týče tady bych byl opatrný..

    Je fér, že akcie nějakého lukrativního podniku koupí někdo, kdo má kapitál (zahraniční) a na chudšího se nedostane - kdo koupí akcie dalšího lukrativního podniku? Ano může se k nim časem dostat i ten chudší, ale co se startovní pozice týče jistě není stav fér.. (a námitky o tom, že bohatší podnik byl kdysi také chudší jsou pasé.. férovost platila opravdu jen na začátku.. kdy byli dva farmáři a jeden dostal lepší nápad než druhý a tím porazil konkurenci.. tehdy to bylo ještě fér.. od té doby již nešlo o nápad,.. ale bohatší bohatnul, chudší chudnul ve srovnání s ním.. samozřejmě né vždy, ale pouze za předpokladu rovnoceného dalšího vývoje..(tj. za předpokladu, že další nápady již napadli oba ve stejný okamžik)

    To je samozřejmě obrovské zjednodušení..

    Chci tím jen naznačit, že nemusí být fér začínat z ničeho, když jsou již na trhu další subjetky, které mají na to platit si profi služby.. ono zaostání totiž může být způsobeno nikoliv jen tím, že ten farmář neměl onen nápad, ale třeba i tím, že se někdo zkrátka později narodí..
    IMHO tohle se nedá změnit jen tak a ještě dlouho to potrvá než se tento systém změní postupným vývojem.. (casove po dovrseni globalizace..)

    Ale to je na delší povídání.. to teď nechci rozebírat..

    Jakkoliv mi nejsou aktivity ZC sympaticke (zejmena pristup k lidem a hodnotam - alespon z toho co vim, a za predpokladu, ze diskutujici ZC je opravdu ZC), musim se ho zastat v nekolika vecech..

    Originalni software pro ceskeho podnikatele je k dispozici za zahranicni ceny.. (platy v CR jeho cenam neodpovidaji)

    Neni nutne chtit po ZC aby ho mel legalne,.. banky uvery nedospelym neposkytuji apod., nicmene neni uz nutne napr. jezdit taxikem, kdyz uz finance mam, ze ehm.. ale to je nepodstatne..

    Neni sice v poradku ho pouzivat, nicmene lze si predstavit situaci, kdy neni mozne jine reseni.. a namitky ze ma zacit s jinym projektem, jsou opodstatnene stejne, jako tvrzeni, ze vetsina z Vas ziskala sve Know-how take urcite na nelegalnim software, a tedy i ted, kdy uz mozna pouzivate legalni, stale vydelavate (skrze ono KH) na tom, ze jste meli casovy naskok oproti tem, kdo si potencionalne software nelegalni neporidily a cekali do triceti-sesti let kdy si na nej nasporily z napr. ucitelskeho platu a pote se zacali ucit teprve cokoliv na pc...

    Chci tim jen rict, ze spousta lidi pouziva nelegalne software ne proto, ze by chtela, ale protoze v podstate musi.. koneckoncu - jeho vyrobci si nemaji na co stezovat, mohou byt jenom radi, protoze dlouhodobe (a to je nekdy kamen urazu jejich podnikani) se jim to stejne vrati, az jednou budou zamestnani, urcite budou vyzadovat ten sami software (za firemni penize), na kterem vyrostli.. (viz. (danajsky) dar MS nasim skolam)

    Co se tyce financniho uradu..

    Mohu zde jen rici, ze kdysi - a je to uz davno, takze se omlouvam pamatuji-li si to spatne - jsem resil problem s porizenim zivnostenskeho listu - ackoliv mi jeste nebylo 18ct let. Lze to pouze v pripade, ze si najdete osobu, ktera je ochotna Vas pustit pod sebe, tj. musi se za Vas zarucit, (podobne lze zridit ucet v bance) a jeste k tomu potrebujete povoleni soudu. A na to jsem prave narazil, protoze doba, za kterou to byl soud schopny vyridit byla bohuzel dlouho, ..povoleni bych se dockal az davno po mych 18-ctinach..

    Nemluve o tom, ze rodice takto prijdou o prispevky apod. - tady lze jen pochvalit vladu CSSD, ze navrhla zakon, ktery tuto situaci mel resit - asice tak, ze se clovek nemusi bat si neco privydelat, aby mu to nakonec strhli ze vsech prispevku a vysledek byl (za praci navic!) 0,-

    Podotykam, ze nejde jen o zanedbatelny problem podnikajicich deti, ale o jakykoliv privydelek skupin v urcitych prijmovych kategoriich..

    Dalsi vec proc nelze ZC vycitat, ze nema ZL je skutecnost, ze i tak odvadi DPH za spoustu veci, ktere normalni dite v jeho veku skratka neplati.. (pravda, nektere deti maji takoveto utraty taky ve forme alkoholu, cigaret apod.)
    Lze to vycitat leda z pohledu, ze odebere zakazniky (penize) konkurenci, ktera by dane odvedla i z prijmu, ale myslim ze to je neprimerene...

    Timto jsem se zastal pouze obecne urcitych principu, nikoliv konkretne osoby ZC - o tom mam opravdu malo informaci, a jelikoz me jeho produkty nezaujaly, nemam zajem si ani dalsi zjistovat.

    (nazor v nekterych otazkach neni odborny, dekuji za jakakoliv upresneni, kritiku)
  • 18. 4. 2002 8:34

    miroslav.kucera (neregistrovaný)
    "Chci tím jen naznačit, že nemusí být fér začínat z ničeho, když jsou již na trhu další subjetky, které mají na to platit si profi služby.. ono zaostání totiž může být způsobeno nikoliv jen tím, že ten farmář neměl onen nápad, ale třeba i tím, že se někdo zkrátka později narodí..
    "

    --> Co na tom neni fer? Snad byste nechtel po uspesnych firmach penize, jako clovek, ktery se pozdeji narodil a tudiz jiz nedostal prilezistost? To nemyslite doufam vazne :)

    "Neni nutne chtit po ZC aby ho mel legalne,.. banky uvery nedospelym neposkytuji apod., nicmene neni uz nutne napr. jezdit taxikem, kdyz uz finance mam, ze ehm.. ale to je nepodstatne.."
    ..........
    "Neni sice v poradku ho pouzivat, nicmene lze si predstavit situaci, kdy neni mozne jine reseni.. a namitky ze ma zacit s jinym projektem, jsou "

    --> Je nutne, aby jej mel legalne. Osobne bych se mozna jeste smiril s pouzivanim nelegalniho software pro soukrome ucely, ale jakmile jej primarne pouziva k vydelavani, mel by za nej platit. To je proste fakt. Kdyz chcete podnikat v autodoprave, ani vas nenapadne nejake auto ukradnout. PRoste si jej koupite. Pokud si to nemuzete dovolit, nepodnikejte. Navic se neda rict, ze by nebyla jina moznost, jak tvrdite - Linux+Apache+PHP jsou zdarma a odvadi stejne dobre sluzby jako Win+IIS+ASP. Staci to, abych vas presvedcil o nesmyslosti vaseho nazoru? :)

    "Dalsi vec proc nelze ZC vycitat, ze nema ZL je skutecnost, ze i tak odvadi DPH za spoustu veci, ktere normalni dite v jeho veku skratka neplati.. (pravda, nektere deti maji takoveto utraty taky ve forme alkoholu, cigaret apod.)"

    --> To DPH odvadeji vsichni, takze vas argument je nesmyslny. Proste - chcete-li podnikat, musite splnit nejake pozadavky - 18let, trestni bezuhonost atd. Pokud nekdo nema ZL a podnika, da se to oznacit za trestni cin. Proto lze ZC vycitat, ze podnika bez ZL,to je takovy problem se treba domluvit s rodici?
  • 18. 4. 2002 13:13

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Dekuji za obsahlou reakci, to rici nechci jen jsem chtel
    naznacit, ze firma uz nemusi predbihat konkurenci na zaklade dalsich lepsich napadu.., ze tento system taky neni uplne v poradku - nic vic. Nerikam, ze se da jen tak vymenit za lepsi - jak jsem zminil je to na vyvoji..

    Ja uznavam ze se jedna o porusovani zakonu, coz by se nemelo, zaroven jsem, ale jasne rekl, ze Ti co ziskali sve Know-how na nelegalnim softu udelali to same.

    Netvrdim, ze kdyz clovek ty penize uz ma (a proto jsem zminil toho taxika) tak by si jej nemel poridit legalne..
    (btw: s tim asp , win... x php, apache souhlasim.. to byla jeho dobrovolna volba.. to mate pravdu - avsak jasne jsem zduraznil, ze se nezastavam ZC, ale mluvim obecne)

    Co se posledniho tyce.. s rodici to problem byt samozrejme muze (a opet sme u toho co je fer, je to fer vzhledem k tem co takovy problem s rodici nemaji?) - co se toho DPH tyce, napr. v podobe poplatku za pripojeni nejsem si jisty, ze takove naklady ma kazdy v tomto veku (a samozrejme si na ne nekde musi vydelat) ...

    ..no snad se moc nepletu :o)
  • 18. 4. 2002 14:19

    Swift (neregistrovaný)
    Vase mysleni je opravdu zvracene. Mirek Vam to vysvetlil dost jasne.

    Kdyby to podobnym zpusobel delala jen tretina lidi v podnikani, tak uz je to pekny balik.

    To, ze je mlady ho neomlouva. Trestni odpovednost jiz ma a je za sve ciny zodpovedny. Ze sveho okolim znam mnoho lidi, kteri se dokazali vypracovat i bez podobnych praktik. Sice jim to trvalo az do nejakych 20 let veku, ale podarilo se jim to. Zaujali pripadneho investora, ktereho svou praci, nejdrive pro nej, presvedcili, ze investice do spolecneho podnikani je dobra. Proc to tak nedokaze udelat tento mladenec? Protoze chce byt rychle nahore, chce rychle penize atd. Penize a moc jako hlavni zivotni hodnoty jsou spatna vec.

    Navic neuznava zakladni moralni hodnoty, lze, porusuje dohody, nedrzi slovo atd. I ja s tim mam sve zkusenosti. Jestli tohle je podle Vas smazani nevyhody toho, ze je mladsi, tak nechci vedet, jake budou Vase deti.

    Mimochodem, podle me, kdyz nekdo obslahne napad nekoho jineho, tak na tom neni nic spatneho, pokud to uspesne zrealizuje. Pokud to vsak udela ve spechu, horkou jehlou a nedukladne, tak tim poskodi nejen sebe, ale i vsechny ostatni, kteri prijdou se stejnym napadem.
  • 18. 4. 2002 20:04

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Je to moje chyba, paklize me stale spatne rozumite takze znovu:

    Trvam na tom ze spousta lidi Cimz nerikam ze vsichni (pan Kraus jiste nikdy nic na nelegalnich windowsech apod. nedelal, tedy nicemu se na nich nenaucil, pak mu to uprimne zavidim (a nepopiram to, myslim to bez ironie, nicmene v dobe, kdy ja s pc zacinal jsem o linuxu nemel ani potuchy a spolu se mnou spousta lidi, ano soudim podle sebe..) - ja nevidim nic spatneho na tom, kdyz se ucily pod nelegalnimi win, (napr. uz proto aby mohli srovnat s linuxem..).., ktery si pro svou praci treba i nakonec vybrali, nicmene i tak ziskali k-h i z prace ve win.. (nelegalniho softu) a nyni toto k-h pouzivaji k vydelku.. a tyto lidi tu nikdo nekritizuje. A ani by to nebylo podle me spravne.., jak mozna nekdo pochopil, ze si myslim..

    Jestli mi nekdo chce tvrdit, ze tomu tak neni, a ze zacinali jen na linuxu (kez by tomu tak bylo), tak at si prosim navstivi napr. koleje matfyzu..)

    Srovnani s autem taky neni uplne presne, byt s nim nechci moc polemizovat, nicmene ukradnete-li nekomu auto, vetsinou na tom chodniku, z ktereho jste ho nechali odvest odtahovkou, nezustane pro majitele dalsi auto,.. a ani soft. firma neztraci (paklize ma kvalitni produkt, ktery se da rozume pouzivat a nemusi se za nej stydet), myslim ze muze byt rada, ze se nekde klube dalsi potencionalni budouci zakaznik.. ale v zasade mate pravdu, muzete se na to take divat tak, ze prichazi o penize za tuto licenci, nicmene ja pouze konstatuji, ze tuto politiku nechapu, stejne jako politiku hudebnich vydavatelstvi...

    Proc to tak nedokaze udelat tento mladenec? Protoze chce byt rychle nahore, chce rychle penize atd. Penize a moc jako hlavni zivotni hodnoty jsou spatna vec.

    Jiste se muzete ohanet zahranicnim investorem, ale taky muzete mit projekt jineho typu..pro investora nevhodny - nehlede na to, ze do banky jit v tomto veku pro uver opravdu nemuzete a tudiz uz jste oproti ost. v nevyhode.

    Btw: nekdo muze mit i jine potreby nez mit v projetku venture kapital.. a je pro nej prave uver jedine mozne reseni..

    A PROSIM VAS UZ KONECNE ME PRESTANTE CHAPAT, JAKO ZE ZDE HAJIM ZDENKA CENDRU, ZDURAZNIL JSEM JIZ NEKOLIKRAT ZE NE! BTW: JSEM S NIM V KONKURENCNIM VZTAHU A NEMAM TUDIZ ZADNY TAKOVYTO POTREBY..a uz vubec nemam se ZC zadne sympatie... opravdu mi pripada smutne, vydelava-li nekdo penize pro to, aby si mohl poridit napr. luxusni vuz apod. - coz si z dosavadnich projevu ZC myslim, ze je tento pripad.

    Jen se mi proste nelibylo, ze se tu odsuzuje, ze dite pouziva nelegalni soft. i k vydelku. OBECNE - paklize jiz ma na rozdavani a jezdi taxikem SOUHLASIM S TIM, ABY SI JEJ PORIDILO LEGALNE. Neutocil jsem ani tak na puvodni prispevek p. Koziny, jako na slovo fer, snazil jsem se pouze ukazat i pohled z jine strany..

    Osobně si myslím zkrátka, že svět není fér. Já měl jako dítě jistě výhodnější pozici, když jsem měl možnost pracovat na počítači, než dítě, které to chtělo také, ale bylo odkázáno na otevírací dobu počítačové učebny.. atd.

    ROZUMITE MI UZ ?

  • 19. 4. 2002 8:29

    Swift (neregistrovaný)
    Mily pane, hlavne vy porad nechapete nas.

    1. Nam nevadi mladik, ktery se snazi neco dokazat.
    Nam vadi to, jak se chova a jak jedna.

    2. V 15 nemusi chtit hned nutne silene vydelavat,
    navic s tim, ze to sam poradne jeste neumi.
    S projekty jako je textlink ci supersms by dostal bezproblemu podporu u nektereho z provideru. A on to take zkousel a hadejte proc to nedopadlo dobre.

    3. Nam take vadi Vas zvraceny pohled na svet. Nepopiram, ze jsem v prvopocatcich mel na svem pocitaci nelegalni sw, ale to tady skutecne jina sance nebyla pro mladeho cloveka. Ale pouzival jsem to proto, abych se neco NAUCIL!
    NE, ABYCH NA TOM VYDELAVAL!!! To je dost zasadni rozdil. Ten by jste si mel uvedomit.
  • 19. 4. 2002 13:23

    Filip Radic (neregistrovaný)
    1. V tom, ale nejsme v rozporu, to mi vadi taky a vzdy jsem to zduraznil, to si muzete lehce overit znovuprectenim predchozich mych prispevku.

    2. Souhlasim s tim, ze pokud mu to jiz "silene vydelava" ma si poridit legalni soft.

    3. Porad me nechapete, takze opakuji znovu (snad naposled, precejenom mam i jinou praci nez hrat roli papuska) vydelavate take na onom KNOW-HOW, ktere jste ziskal na nelegalnich win, neodsuzuji to, jen jsem chtel na to v diskuzi upozornit, sam jsem taky tento pripad, narozdil od pana Krause.
  • 19. 4. 2002 13:58

    Swift (neregistrovaný)
    1. Bohuzel Vase prispevky spis vyznivaji stylem, ze tady pomalu lyncujeme chudaka 15ti leteho grazlika, ktery se snazi jen prorazit.

    2. Jemu evidentne jde o penize. A je mu jedno jak je ziska, zda ciste nebo neciste. Ta slovo "silene" byla jen nadsazka. Pokud se chce venovat podnikani, tak at to dela legalne, protoze pokud to dela svindlem ted v malem, tak z neho vyroste tak maximalne druhy Kozeny.

    3. To co jsem se naucil doma na mem PC pouzivam v zamestnani tak z 10%. A to pracuji v IT. A ziskani know-how je porad trochu neco jineho nez vyuzivani nelegalniho SW primo pro podnikani.
  • 19. 4. 2002 18:52

    Filip Radic (neregistrovaný)
    1. nemate pravdu - kazdy kdo ma zajem si muze overit co jsem napsal.

    2. viz. bod jedna.. s tim jsem nikdy nepolemizoval (viz. ma zminka o taxiku apod.).. btw: pokud se rychle nevzpamatuje a vsem neomluvi - sam si na to dojede.. nikdy totiz nebude obklopen lidmi jimz se da duverovat..

    3. co se tyce 10-ti procent to je prece zcela irelevantni kolik.. myslim ze principielne neni rozdil mezi tim, jestli ukradnete dve nebo tri housky.. ale, jasne jsem rekl, ze to neodsuzuji.. komentoval jsem slovo fer.. fer k tomu, kdo se zacne ucit na pocitaci, az tehdy, kdy si na legalni soft nasetri to neni, podle logiky, kterou jsem komentoval, a byla pricinou toho, ze jsem se vubec do diskuze pustil..

    Doufam, ze je vse uz jasne.

  • 20. 4. 2002 18:08

    Mr.modena (neregistrovaný)
    Pane Radic: zákaz práce (podnikání) dětí není jen nějaké bezmyšlenkovité rozhodnutí politiků. Je to hlavně ochrana pro děti, aby už od svého mládí nemusely pracovat pro obživu, ale aby se učily a poznávaly. Je to součástí všech sociálních chart a Základních práv dítě.

    Dětské přídavky: Když podnikáte, tak proč byste měl dostávad přídavky? To si pak musíte rozmyslet co chcete. Zda peníze z podnikání nebo transfery od státu!
  • 20. 4. 2002 22:03

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Hm, ja si jen myslim, ze co se ochrany deti tyce, meli bysme zacit tim, aby se jim napr. libylo ve skolach - aby dostavali kreativni (myslenkovou) praci, aby se v prvni rade naucily zaklady, co se tyce kritickeho mysleni, politickeho prehledu, uzavirani smluv a svych prav, a ne, ze z gymplu vyleze nuceny odbornik na jazykovedu, ktery ani nevi, na co si ma dat pozor pri uzavirani pracovni smlouvy, ktery neni mnohdy schopny akceptovat informace podane jinymi slovy, dokud mu to nerekne presne jako citat, ci dokud to nevyleze z ust nejake autority (TV) apod. (jsou sice mezi rediteli SS cestne vyjimky, kteri vedou skoly opravdu skvele) Deti by nemeli byt skolou pretizeni a nemeli by je ucit pretizeni ucitele... jinak jsem samozrejme pro, aby dite melo obzivu zajistenou, nevidim v tom rozpor s tim, ze se dobrovolne chce venovat navic podnikani.. a uz vubec nevidim duvod pro to, aby bylo oproti ostanim znevyhodneno sebranim pridavku,...

    Btw: co se tyce one potreby podnikat jiz v tomto veku, motivace muze byt i jina, nez financni..

    Add odstavec 2: No existuji situace a pomerne caste, kdy se privydelkem dostanete do jine prijmove kategorie, prijdete tedy o detske pridavky, a jste na tom treba i hur, nebo stejne jako pred tim, nez jste pracoval navic - vim o takovychto pripadech. To je samozrejme jen jedna z mnoha "pro"podnikatelskych aktivit byvalych pravicovych vlad...

    Druhou takovou perlickou byla vyse minimalni mzdy, mensi nez socialniho minima. To jiz dala CSSD opet do poradku - Klausova vlada se zkratka, co se motivace lidi do prace nezapre..

  • 20. 4. 2002 22:53

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Jeste bych snad dodal jen, ze pokud se nepletu tak dite po ukonceni ZS pracovat (byt zamestnancem) muze, podnikat nikoliv (je odkazano na to zda si najde nekoho dospeleho, kdo je ochotny se za nej zarucit, a na to zda soud vyridi toto povoleni do doby jeho dospelosti). Takze ono to spis bude o odpovednosti, nez o ochrane pred praci. (ted si nejsem jist jaka jsou omezeni u 15-18-ti letych deti v pracovnich pomerech - celkove jestli se v tomto odstavci pletu tak se vazne omlouvam a dekuji za upresneni)
  • 21. 4. 2002 11:28

    Mr.modena (neregistrovaný)
    Pracovat mohou mladiství (děti jsou jiná kategorie) od 15 let věku, ale vztahuje se na ně celá řada omezení, viz Zákoník práce § 163 - 168.

    To že se mladý člověk neumí po opuštění školy pohybovat v reálném světě a rozumět mu je také z velké části jeho vlastní chyba a lenost. Zrojem takových informací nemusí být jen škola. Co TV, internet (Lupa), knihy, časopisy .....? Studenti musí pochopit, že je to jejich zájem znát tyto věci. Ale většina to pochopí až když se jich nějaký problém dotkne, ale to už je zpravidla pozdě.
  • 18. 4. 2002 10:44

    Kamil (neregistrovaný)
    Jste uplne mimo, mate jemne zvrhle nazory! Musite se proste smirit s tim, ze kazdy musi ctit platne pravni predpisy, nelze pouzit system : tenhle ma dobry duvod se na to vykaslat. Ale to uz Vam vysvetlil Miroslav Kucera.
  • 18. 4. 2002 12:58

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Ja souhlasim s tim, ze se maji zakony ctit, zaroven jsem vsak jasne rekl, ze spousta z Vas ziskala sve Know-how taky na nelegalnim softu, nebo se milim?

    (i kdyby, pochybuju ze ostatni rodiny jsou na tom tak dobre, ze si mohly dovolit kupovat detem k jeziskovi soft za desitky tisic.. - a kde je potom ta ferovost, rovnost sanci?)
  • 18. 4. 2002 15:00

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    Co je to za kecy? Jak muzete obvinovat lidi, ze kradou, kdyz je neznate?? Vy mate nazory jak OSA - mas vypalovacku? Jsi zlodej! Mozna soudite ostatni podle sebe?

    Nemam v pocitaci jediny koupeny soft a presto jsem nic neukrad. Takze jestli nekdo krade, je to jeho vec a jeho risk, ale nemuzete hazet vsechny do jednoho pytle.

    Proc by nekdo kupoval k Jezisku soft za tisice, kdyz ma plnohodnotnou alternativu zdarma? Chce to jen trochu myslet a neverit vsemu, co ctete v inzeratech MS.
  • 18. 4. 2002 18:16

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    aha.. tak kriterium melo byt jeste pouzitelnost pocitace..

    a co si odpustit vase kecy (totalne pokrytecke, zvlast kdyz vite realny stav)

    pan jen zapojil socialni inteligenci
  • 19. 4. 2002 10:29

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    > aha.. tak kriterium melo byt jeste pouzitelnost pocitace..

    ?? A Vy si myslite, ze delam na nepouzitelnem pocitaci nebo co?? Me uz tyto diskuze unavuji - prectete si nejake clanky o Linuxu, nejake zkusenosti beznych lidi a ti, kdo to zkusili, Vam reknou, ze dnes uz neni s pouzitim Linuxu zadny problem. Kupte si nebo stahnete Mandrake, RedHat nebo SuSE, naklikejte si co potrebujete a mate _pouzitelny_ pocitac. Samozrejme, zacnete argumentovat hrami, CAD systemy a podobnym vecmi, ale to uz je pak otazka toho, cemu rikate "pouzitelny pocitac" a to se muzeme hadat donekonecna. Pro me je pouzitelny pocitac takovy, ktery mi umoznuje vyrizovat postu, pouzivat Internet, tvorit dokumenty, cist dokumenty (DOC, XLS atd. /bohuzel/), poslouchat hudbu, prohlizet nejake to video, udelat webovou grafiku, pouzivat ICQ ... Podle teto me definice mam pouzitelny pocitac. Ale Vam to mozna nestaci, OK, zadny problem. Ja Vam Linux nenutim, pouzivejte si co chcete. Me jen nadzvedlo to, ze nekdo tu tvrdi, ze kazdy krade software, coz zjevne neni pravda.

    Vasi poznamku o pokrytectvi jsem nepochopil. Pokrytec je podle mne napr. ten, kdo krici nepouzivejte kradeny soft a pritom ho ma plny pocitac. Coz rozhodne neni muj pripad, takze co jste tim chtel rict??
  • 19. 4. 2002 11:31

    kuba (neregistrovaný)
    az tam bude fungovat cestina (sama od sebe...), tak se o tom da zacit uvazovat... ale to uz je uplne jina debata...
  • 19. 4. 2002 16:42

    Jiri Kratochvil (neregistrovaný)
    Tak tak ...
    Pouzivam Linux Mandrake na _DESKTOPU_, mluvi na me cesky a jediny problem mam pri browseni po strankach, ktere napsali s prominutim prasata a neuvedli do hlavicky html meta tag o pouzitem kodovani cestiny... Ale to uz je o necem jinem.

    Opravdu me dokaze rozlobit, kdyz nekdo napise, ze je ten ci ten OS nepouzitelny oproti M$ Windows.
  • 19. 4. 2002 17:27

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    Linux je nepouzitelny oproti M$ Windows.

    me zas dokaze nasrat kdyz radoby vtipny deb** neumi napsat zkratku Micfosoftu :-)
  • 18. 4. 2002 20:18

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Vazeny pane, dekuji za reakci,
    vsecko tohle je hezke a ma to me plne sympatie, ale ne kazdy je takovy odbornik v IT, a pocitac pouziva i k jinym vecem a odbornikem je treba v biologii, ma hudebni nadani apod. Pokud vsichni kolem nej pouzivaji win uci se take na win... to je problem ne negramotnosti tohoto jedince (proste necte IT literaturu, ma jine zajmy), ale naseho skolstvi.. (tj. take platu v nem..) a presto tento clovek muze pouzivat soft v budoucnu k vydelku legalne, a opet jiz vydelava take z onoho know-how, co kdysi ziskal na nelegalnich win..

    (nechcete snad rici, ze Kampan linux zdarma a legalne, nemela mj. take za cil informovat verejnost prave proto, ze o linuxu moc nevi?)

    nemuzete hazet vsechny do jednoho pytle.

    Nerekl jsem, ze vsichni ale spousta..

  • 17. 4. 2002 23:49

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    a sice: "a co už jsi ty v životě dokázal, že si dovoluješ váhat, jestli jsou moje sliby pravda nebo ne?" - jinak se snad nedá interpretovat jeho reakce:

    je take docela zajimave :) Mozna by se neustali kritici vseho spatneho, pokleslelho a nefunkcniho mohli ppochlubit a zaslat nejake sve reference ... ok?

    Samozřejmě žádná odpověď na žádnou z mých hlavních otázek - dokonce ani na tu nejjednodušší: jak je možné, že se mi dva dny nespotřeboval poslední jeden kredit.

  • 16. 4. 2002 23:35

    MArek Kocan (neregistrovaný)
    Zdravic,
    ZC ze zacatku komunikuje stejne s novinarema jako s uzivatelema... (coz je dobre)... bohuzel ale vzdy stejne arogantne a neodpovida ... Ja se nejprve registroval jako bezny uzivatel a teprve kdyz jsem asi treti mail doplnil o to, co delam apod, tak se racil ozvat, protoze mozna tusil, ze uz to neni takova sranda.
  • 17. 4. 2002 7:04

    Zdenek Cendra (neregistrovaný)
    .... duvod je prosty ... kdybych mel odpovidat na KAZDY email, co mi denne prijde do mailboxu, asi bych u toho usnul.

    Z toho plyne nasledujici:

    mailiky mi chodi do nekolika slozek (dulezite, osobni, technicka podpora, konference). Z dulezitych a osobnich odpovidam prakticky na vse, z technicke podpory se snazim uzivatelmum vysvetlit maximum a konference procitam ve "volnem case" :)

    Ale opravdu pri denni davce emailu nemohu odpovedet na vse.... Pokud ovsem pisatel dokaze zaujmout, rad mu odpovim .. pokud ovsem ma za dany den jiz po dvacate neustale stejnou otazku, prilis sil v sobe vetsinou nenajdu :-)
  • 17. 4. 2002 12:41

    Wenca (neregistrovaný)

    >Ale opravdu pri denni davce emailu nemohu odpovedet na
    >vse.... Pokud ovsem pisatel dokaze zaujmout, rad mu
    >odpovim .. pokud ovsem ma za dany den jiz po dvacate
    >neustale stejnou otazku, prilis sil v sobe vetsinou
    >nenajdu :-)

    To docela pěkně koresponduje s prohlášením o podpoře 24/7 u Tvého úžasného webhostingu. Doslova okopírováno ze stránky hosting.supersms.cz : "Technická podpora přes web, telefon nebo ICQ 24 hodin denně."

    Ty prostě dostaneš nápad (nebo uvidíš nečí nápad na webu) , zbrkle ho zrealizuješ a pak se na něj po čase vykašleš. V případě neplacených služeb to sice není úplně OK, ale budiž.
    Ale dej si pozor aby ti někdo z lidí, který se nachytá na tvojí placenou "rádobyslužbu" nenaplácal na zadek, nebo neprovedl ještě něco horšího.

  • 17. 4. 2002 15:31

    Honza (neregistrovaný)
    .... Pokud ovsem pisatel dokaze zaujmout, rad mu odpovim ..

    To je super, takze kdyz ma nekdo problemy se sluzbou tebou stvorenou, musi ti napsat beletristicky skvost aby ses uracil mu odpovedet? Si trouba. Trapne namyslenej trouba.
  • 17. 4. 2002 0:29

    Al Bama Tatox (neregistrovaný)
    Nevím sice, kdo je Zdenek Cendra, ale jedno je jisté: na to, že je mu 15 vám všem docela slušně dokázal zamotat hlavu. Divím se, že si ji zamotávat necháte, co čekáte od 15ti letého kluka? Kdo z nás toho v jeho věku dokázal stejně/víc? On se zklidní...

    Ještě jedna věc je jistá: Na internetu jsou dobré a špatné služby, dobré a špatné soutěže. Ty špatné používat nemusíte.

    Ja jednou na Textlink prisel, zjistil, ze nestoji za nic a tak uz jsem se tam nevracel. Jednoduche.

    Al Bama Tatox
  • 17. 4. 2002 7:11

    Zdenek Cendra (neregistrovaný)
    :-)

    Take si rikam :)

    Vite, libi se mi jedna vec: kolem podobnych clanku, jako je tento (a ze jich bylo jiz hodne - ne tedy primo takto kritickych, ale i pochvalnych) se vzdy sejde STEJNA skupina lidi, jenz ZNOVU a ZNOVU vylevaji sve nazory :)

    Zajimave je, ze se vetsinou nejedna o nejake vrstevniky, ci nekoho podobneho, ale "pany" jenz sedi "vysoko nahore", odkud kopou "sem dolu" :-)

    ... a proc mi to pripadne :-) ... to je snad logicke, ne? ...

    Jinak tahle veta:

    ... docela slušně Vám dokázal zamotat hlavu.

    to myslim vystihuje :)

    POkud se Vam TextLink.cz nelibi, nepouzivejte jej a spete klidne....

    Inu a toto:

    > Kdo z nás toho v jeho věku dokázal stejně/víc?

    je take docela zajimave :) Mozna by se neustali kritici vseho spatneho, pokleslelho a nefunkcniho mohli ppochlubit a zaslat nejake sve reference ... ok?
  • 17. 4. 2002 10:51

    Kamil (neregistrovaný)
    Cendro, Cendro, nevim, jestli ses tak blbej nebo jenom vychcanej!

    >... se vzdy sejde STEJNA skupina lidi, jenz ZNOVU a ZNOVU
    >vylevaji sve nazory :)


    Jestli to nebude tim, ze ty ZNOVU a ZNOVU nejsi s to odpovedet!

    >Kdo z nás toho v jeho věku dokázal stejně/víc?
    >je take docela zajimave :) Mozna by se neustali kritici
    >vseho spatneho, pokleslelho a nefunkcniho mohli
    >ppochlubit >a zaslat nejake sve reference ... ok?


    Asi budes spises blbej - vubec si neuvedomujes souvislosti. Napr. prave to, ze s kradenym softem se ti to machruje, vid? Nejsem zadnym zastancem M$ a vubec nejsem svatej, ale do pytle, nevytahuju se s tim vsim na webu!
  • 17. 4. 2002 11:46

    Peter Uram (neregistrovaný)
    Je zajimave, ze v techto diskusich se vzdy objevi i nejaci novi lide, kteri si uvedomili, co je Zdenek zac. Pokud se Zdenku obavas panu jez sedi vysoko nahore, pak asi proto, ze si musis uvedomovat, ze tito lide museli neceho dosahnout, aby se tam dostali (uznavam ze asi ne vsichni, ale minimalne polovina z nich ;).

    Take se domnivam, ze u temat zabyvajicich se tvou osobou, vetsinou nejde o danou sluzbu, kterou nabizis, ale o to jak ji nabizis a jak arogantne reagujes na veskerou kritiku.

    Zkus se na chvilku Zdenku zastavit, podivat se na to co delas - pekne pomalu - a rict si, jestli si opravdu myslis, ze vsechno co delas, delas ciste a ferove a zda ma cenu reagovat tak arogantne na tve prokazane lzi.
  • 17. 4. 2002 11:59

    Petr (neregistrovaný)
    Tak tak Zdenku...Chce to ještě pár let sbírání zkušeností. Doufám, že si tuto diskusi ještě párkrát v klidu pročteš a podobných chyb se propříště vyvaruješ. Jen si vzpomen jak dopadl Ivan z Mrazika, kdyz si nevzal k srdci rady sve moudre babicky:-))

    Ale pokud je tvým životním vzorem majitel služby HAFY HAF, tak věz, že se již nyní ubíráš tou nejlepší cestou:-)
  • 17. 4. 2002 12:06

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    Pokud se Zdenku obavas panu jez sedi vysoko nahore, pak asi proto, ze si musis uvedomovat, ze tito lide museli neceho dosahnout, aby se tam dostali (uznavam ze asi ne vsichni, ale minimalne polovina z nich ;).

    nechci byt skarohlid.. ale takovych je tam bohuzel zrovna nejmene ze vsech vrstev :-)
  • 18. 4. 2002 1:05

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    Musím uznat, že v jednom jediném máte, pane Cendro, pravdu - je to věta:
    pokud se vam texlink nelibi, nepouzivejte jej a spete klidne

    To, co mi ale není moc jasné, je, proč se sám touto svou vlastní větou neřídíte?!!
    Sám jste přece ve svém prvním stanovisku k mému článku napsal:

    ...Od teto doby jsem na TextLink.cz zanevrel, system si zije vlastnim zivotem, je mi v zasade jedno, jestli existuje nebo ne, jelikoz je to pro me historie,

    Nebylo by proto lepší - abyste taky mohl klidně spát - tento váš opravdový "klenot" raději z internetu odstranit?

    Čas, ušetřený odpovídáním na opakované nudné emaily nespokojených uživatelů, byste určitě mnohem užitečněji využil např. k návštěvě kursů slušného chování či doučování z češtiny.
  • 17. 4. 2002 8:00

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Mate pravdu... Ovsem co si slibujete od tohoto prispevku? Vychvalite Cendru, slava stoupa do hlavy a maly Cendra ma razem sily na rozdavani a my zde potom opet muzeme cist "I'm the best" a na vsech jeho webech se objevi, jak jsou skvele a poctive. BTW: neni to nahodou klamava reklama? :o)
  • 17. 4. 2002 10:39

    Al Bama Tatox (neregistrovaný)
    Zas nevim, proc bych mel ZC hanit. Je realna nadeje, ze vsechny jeho weby casem budou lepsi a lepsi. A jestli se chova nemozne, jak tu sborem tvrdite, treba nekdy dostane pres hubu a pak uz bude vsechnio ok.

    Je to trochu jako kdybyste se smali klukum, co hrajou Hanspaulskou ligu, ze je porazi Real :-) Ale nekteri kluci z Hanspaulky si treba jednou zahrajou v 1. lize, kdyz ne zrovna v Realu. Nekteri tam ovsem zustanou, Hanspaulku hrajou i starý dedci.

    Takze Zdenku, pracuj na sobe, at je to cim dal lepsi. A jestli to nedelas, chovej se slusne, BUD SKROMNY a promin, jestli nosim drivi do lesa.

    Al Bama Tatox
  • 18. 4. 2002 18:00

    Wenca (neregistrovaný)

    Nejde o to kdo jakou ligu kope, ale o to že hra která se hraje má nějaká pravidla - a ty by v ideálním případě měli platit na všech úrovních stejná.

    A ZC pravidla prostě neuznává - na základní pravidla slušnosti kašle, a občas dostává do rozporu se samotným zákonem - a o to tu jde.

  • 17. 4. 2002 12:50

    Marek (neregistrovaný)
    Nejak nemam prehled ma ten debil Cendra s tim svym trapnym projektem nejakou konkurenci v textove reklame?
  • 17. 4. 2002 13:09

    miroslav.kucera (neregistrovaný)
    Nema a proc taky. Vyhoda textove reklamy je jedna a to ta, ze je velmi levna, jinak nema zadne vyhody. Klika na ni nekolikrat mene lidi nez na klasicke reklamni bannery a textova reklama se casto ztrati v okolnim textu.
  • 17. 4. 2002 13:29

    Karel Fidler (neregistrovaný)
    Samozrejme ze ma Textlink konkurenci, je jich vice nez dost.
    Maximal.cz, Linkboard.cz, Ireklama.cz a taky spoustu malych serveru ala mjweb/internet/vaskovystranky
  • 17. 4. 2002 13:39

    Anč Banč Pomeranč (neregistrovaný)
    Někdo tady radil, zadat jméno Zdeněk Cendra do googlu a kouknout se na výsledek - je to super, dočtete se např

    http://www-ext.rozhlas.cz/deti/kultura/_zprava/30204
    "... Zdeněk Cendra - www.supersms.cz
    Zdeněk Cendra patří k nejaktivnějším českým dětem na Internetu. Své projekty uskutečňuje již několik let. Vydával internetový časopis, provozoval chat, wapový vyhledávač a v soutěži JuniorWeb vyhrál už v 1. ročníku konference. Letos se přihlásil s novějšími projekty, sms zpravodajstvím SuperSMS, které zahrnuje spoustu dalších služeb. Zdeňkovi je 15 let a studuje první ročník střední průmyslové školy. S Internetem se naučil pracovat sám, dnes jej využívá z domova prakticky každodenně při spravování svých internetových projektů. ..."


    http://www.ceskaskola.cz/r-art.asp/id=3287
    "... Z dřívějších dob můžete znát jeho dnes již zaniklé projekty, jako byl všebecný internetový magazín Speed Express, který se posléze přeměnil v NetDay. Zdeněk tvoří své stránky v ASP. ..."

    A spousty jiného čtení je toho fakt mraky :-)
  • 17. 4. 2002 20:30

    dyler (neregistrovaný)
    jo, rozesilani sms zprav nejde od noveho roku, bez nejakych malych vyjimek vubec...

    v tom pripadne nechapu, za co dostal zdenek cendra cenu junior internet, kdyz na supersms.cz nic originalniho neni, chat ci forum ma kazdej druhej web, to same vtipy
  • 17. 4. 2002 13:53

    Anč Banč Pomeranč (neregistrovaný)
    A ještě jeden z googlu, tentokrát přímo k tématu Textlink

    http://www.czechmedia.cz/clanky/02012001.htm
    "...

    02.01.2001 Textlink ? a zase jedna internetová krádež!

    (www.genese.cz) Není tomu dávno co jsem byl Zdeňkem Cendrou upozorněn na existenci (vlastně zahájení provozu) serveru textlink.cz, který se zabývá výměnou reklamních textů (obdoba billboard.cz, ale s texty?). Nejprve ve mně bleskla myšlenka, že jaký to je skvělý nápad, ale poté jsem začal trochu bádat. To přece už někoho muselo napadnout, to nemůže být 1. web tohoto zaměření na celičkém českém internetu?! Taky že ne! Jako první tuto službu představila společnost publish.cz na svých stránkách http://textlink.publish.cz.
    Když jsem toto zjistil, tak jsem se okamžitě šel podívat, zda Zdeněk Cendra (majitel textlink.cz) na úvodní stránce svého systému nelže, že je první, možná jsem se přehlédl. Koukám, ale pořád na textlink.cz vidím: "Jsme 1. reklamní systém toho zaměření". Není! Před tebou tato služba už napadla i jiné lidi, kteří byli pohotovější jak ty (zhruba o půl roku!!!).
    Textlink.cz se prostě jen chlubí cizím nápadem a prohlašuje, že je 1. na českém internetu, který nabízí tuto službu. Není to pravda a Zdeněk Cendra nemá ani špetku úcty! Účet genese.cz u tohoto webu byl zablokován, jakmile jsme se na Zdeňka obrátili, aby nám řekl oficiální vyjádření k věci ukradení nápadu. Vše bylo nastaveno tak, aby systém nahlásil chybu. Chyba! Jakmile jsme se přihlásili pod jiným účtem zaregistrovaným ve stejný den jako Genese.cz, tak vše běželo a bylo možné si dělat co se komu zlíbí. Ale to samozřejmě byl náhodný pád systému, tedy přesněji jednoho účtu, který zajisté náhodou patřil Genesi a zajisté se také náhodou během dneška smazal ze systému?
    Proto mě děsí, když vidím jak se tento, poněkud zajímavým způsobem vymyšlený reklamní systém začíná rozmáhat. Jak Zdeněk Cendra pomalu, ale jistě začíná vydělávat na nápadu jiného člověka! Ve spolupráci s dalšími weby proto uveřejňujeme tento článek, který by měl potencionální oběti Zdeňka varovat před použitím služby textlink.cz. Tu samou službu je možné získat na http://textlink.publish.cz, kde máte také jistotu v seriózním jednání a ve 100% originalitě tohoto systému?

    Petr Uram ..."


    Bych se teda z d

    02.01.2001 Textlink ? a zase jedna internetová krádež!

    (www.genese.cz) Není tomu dávno co jsem byl Zdeňkem Cendrou upozorněn na existenci (vlastně zahájení provozu) serveru textlink.cz, který se zabývá výměnou reklamních textů (obdoba billboard.cz, ale s texty?). Nejprve ve mně bleskla myšlenka, že jaký to je skvělý nápad, ale poté jsem začal trochu bádat. To přece už někoho muselo napadnout, to nemůže být 1. web tohoto zaměření na celičkém českém internetu?! Taky že ne! Jako první tuto službu představila společnost publish.cz na svých stránkách http://textlink.publish.cz.

    Když jsem toto zjistil, tak jsem se okamžitě šel podívat, zda Zdeněk Cendra (majitel textlink.cz) na úvodní stránce svého systému nelže, že je první, možná jsem se přehlédl. Koukám, ale pořád na textlink.cz vidím: "Jsme 1. reklamní systém toho zaměření". Není! Před tebou tato služba už napadla i jiné lidi, kteří byli pohotovější jak ty (zhruba o půl roku!!!).

    Textlink.cz se prostě jen chlubí cizím nápadem a prohlašuje, že je 1. na českém internetu, který nabízí tuto službu. Není to pravda a Zdeněk Cendra nemá ani špetku úcty! Účet genese.cz u tohoto webu byl zablokován, jakmile jsme se na Zdeňka obrátili, aby nám řekl oficiální vyjádření k věci ukradení nápadu. Vše bylo nastaveno tak, aby systém nahlásil chybu. Chyba! Jakmile jsme se přihlásili pod jiným účtem zaregistrovaným ve stejný den jako Genese.cz, tak vše běželo a bylo možné si dělat co se komu zlíbí. Ale to samozřejmě byl náhodný pád systému, tedy přesněji jednoho účtu, který zajisté náhodou patřil Genesi a zajisté se také náhodou během dneška smazal ze systému?

    Proto mě děsí, když vidím jak se tento, poněkud zajímavým způsobem vymyšlený reklamní systém začíná rozmáhat. Jak Zdeněk Cendra pomalu, ale jistě začíná vydělávat na nápadu jiného člověka! Ve spolupráci s dalšími weby proto uveřejňujeme tento článek, který by měl potencionální oběti Zdeňka varovat před použitím služby textlink.cz. Tu samou službu je možné získat na http://textlink.publish.cz, kde máte také jistotu v seriózním jednání a ve 100% originalitě tohoto systému?

    Petr Uramovolením zeptal - jak to Zdeňku Cendro vlastně je? Chlubíš se cizím peřím a lžeš jak v článku naznačeno?

  • 17. 4. 2002 14:01

    Carcharodon Carcharides (neregistrovaný)
    Whups, se mi to něják rozkopírovalo, omlouvám se, správně to má vypadat takhle:

    A ještě jeden z googlu, tentokrát přímo k tématu Textlink

    http://www.czechmedia.cz/clanky/02012001.htm
    "... 02.01.2001 Textlink ? a zase jedna internetová krádež!

    (www.genese.cz) Není tomu dávno co jsem byl Zdeňkem Cendrou upozorněn na existenci (vlastně zahájení provozu) serveru textlink.cz, který se zabývá výměnou reklamních textů (obdoba billboard.cz, ale s texty?). Nejprve ve mně bleskla myšlenka, že jaký to je skvělý nápad, ale poté jsem začal trochu bádat. To přece už někoho muselo napadnout, to nemůže být 1. web tohoto zaměření na celičkém českém internetu?! Taky že ne! Jako první tuto službu představila společnost publish.cz na svých stránkách http://textlink.publish.cz. Když jsem toto zjistil, tak jsem se okamžitě šel podívat, zda Zdeněk Cendra (majitel textlink.cz) na úvodní stránce svého systému nelže, že je první, možná jsem se přehlédl. Koukám, ale pořád na textlink.cz vidím: "Jsme 1. reklamní systém toho zaměření". Není! Před tebou tato služba už napadla i jiné lidi, kteří byli pohotovější jak ty (zhruba o půl roku!!!).
    Textlink.cz se prostě jen chlubí cizím nápadem a prohlašuje, že je 1. na českém internetu, který nabízí tuto službu. Není to pravda a Zdeněk Cendra nemá ani špetku úcty! Účet genese.cz u tohoto webu byl zablokován, jakmile jsme se na Zdeňka obrátili, aby nám řekl oficiální vyjádření k věci ukradení nápadu. Vše bylo nastaveno tak, aby systém nahlásil chybu. Chyba! Jakmile jsme se přihlásili pod jiným účtem zaregistrovaným ve stejný den jako Genese.cz, tak vše běželo a bylo možné si dělat co se komu zlíbí. Ale to samozřejmě byl náhodný pád systému, tedy přesněji jednoho účtu, který zajisté náhodou patřil Genesi a zajisté se také náhodou během dneška smazal ze systému?
    Proto mě děsí, když vidím jak se tento, poněkud zajímavým způsobem vymyšlený reklamní systém začíná rozmáhat. Jak Zdeněk Cendra pomalu, ale jistě začíná vydělávat na nápadu jiného člověka! Ve spolupráci s dalšími weby proto uveřejňujeme tento článek, který by měl potencionální oběti Zdeňka varovat před použitím služby textlink.cz. Tu samou službu je možné získat na http://textlink.publish.cz, kde máte také jistotu v seriózním jednání a ve 100% originalitě tohoto systému?

    Petr Uram ..."


    Bych se teda z dovolením zeptal - jak to Zdeňku Cendro vlastně je? Chlubíš se cizím peřím a lžeš jak v článku naznačeno?
  • 17. 4. 2002 15:44

    jp (neregistrovaný)
    nejsem v tomto smeru moc obeznameny, jak se veci maji.
    Ale muj ciste laicky nazor je, ze pokud nekdo implementuje myslenky nekoho jineho, a ted druhy tu myslenku nema patentovanou, ci jinak chranenou, tak to kradez neni.
    Neco jineho je, pokud by ukradl zdrojove kody, ci grafiku.

    takhle by Yahoo mohlo zalovat Seznam ap.

    s tim tvrzenim kdo je prvni a kdo neni, to je taky docela funny. Vzpominam si jak jeden cas Seznam.cz vytruboval ze je prvnim v cechach.. i kdyz take vedel ze to neni pravda. Proste nekdy je prvni ten, komu se to povede opravdu "rozjet" a ne pouze spustit nejake testovani na adrese xx.yyy.zz/aaa/bbb
  • 17. 4. 2002 16:41

    Wenca (neregistrovaný)

    Pokud se dobře pamatuju - Zdeňku Cendro, oprav mě jestli se mýlím - tak Zděněk tenkrát kompletně ojel styl (míněno CSS -> tedy vzhled) vkládané textové reklamy.

    Na první pohled je to malinkatá prkotina o které by ani nestálo za to mluvit, kdyby nešlo právě o ZC. Možná nám tu bude tvrdit že to naopak ukradla konkurence od něj a bůhví jak to bylo, jenomže kdo zná ZC a jeho úlety delší dobu ví svoje.... když se všechny ty malý všivárničky, který má ZC na kontě podtrhnou a sečtou, jednomu z toho vážně jde hlava kolem. Svým způsobem je opravdu obdivuhodné kolik toho jeden jedinej kluk stihl. (To tě nechválím Zdeňku Cendro).

    Mimochodem - krádež designu má na svém kontě taky - už je to sice hodně dávná historie, ale kdo pamatuje jeho ASPServer.cz v kabátě webmagu Business 2.0 mi jistě dá za pravdu.

    Jak jsem už říkal Zdeňkovi několikrát - přál bych mu aby ho co nejdřív přešla puberta a aby se nad sebou v klidu zamyslel. Netvrdím, že z něj musí nutně být zloduch, ale IMHO se zatím nedrží právě nejlepšího směru.

  • 17. 4. 2002 22:44

    Michal Tuláček (neregistrovaný)
    Bohuzel, to ze neni zarucena ochrana myslenky autorskym zakonem (myslenka ale take nelze patentovat... stejne jako treba algoritmus reseni problemu) je fakt - vezmeme si jak napriklad dopadla TV-Prima pri zalobe TV-Nova za kopii poradu CarusoSou na Do-Re-Mi.

    A ted k samotnemu designu:
    ==========================

    Co se tyce designu, tak by se na to melo vztahovat autorske pravo:

    zakon 121/2000 (autorsky zakon), cast prvni, hlava 1, dil 1, §4 (zverejneni a
    vydani dila) odstavec 1:

    Citace:
    =======
    (1) Prvnim opravnenym verejnym prednesenim, provedenim, predvedenim,
    vystavenim, vydanim ci jinym zpristupnenim verejnosti je dilo zverejneno
    =======

    konec citace, to znamena ze od chvile natazeni na server se na me stranky vztahuje autorsky zakon a na kazdeho kdo mi je zkopiruje muzu podat zalobu. Ma to hacek kdyz to trosku upravi jsem s zalobou v koncich.

    Taky existuje jakysi zakon zabyvajici se vzhledem (nevim presne nazev), ktery rika ze kdyz se dilo podoba az moc vzoru, tak to neni dobre a asi se to postihne. Ale to nevim presne podminky apod... Ale nekde bych aplikaci uvital.
  • 17. 4. 2002 21:10

    Petr (neregistrovaný)
    Koukněte co má ten blbeček na svých stránkách (www.textlink.cz) 6.9.2001 - Hledáte levný hosting? Nabízíme nejlepší za nejnižší cenu! Podpora ASP a PHP od 49,-/měsíc! Více informací
  • 18. 4. 2002 0:35

    raphael poiree (neregistrovaný)
    Poustet se do dalsiho teti do autora TextLinku nehodlam, jen bych ho rad upozornil, ze v zahlavi zmineho webu se zobrazuje mesic stare datum, dnes napr. 18. brezna.
  • 18. 4. 2002 10:50

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    Chybné datum je pouze kosmetická vada (ještě mnohem poetičtější z podobných chyb je například originální obrácená časová osa grafů při vykreslování některých statistik - nejstarší údaje jsou na konci grafu vpravo) - množství těch skutečných chyb a nedostatků nebylo zdůrazněno jen proto, abych neodváděl pozornost od toho hlavního, totiž záhadného počítání kreditů. Klidně ale některé z nich můžu také uvést:

    - není ošetřeno, aby se vaše reklamy nezobrazovaly na vašich stránkách
    - není ošetřeno, abyste si do vámi zadávaného řádku textu pro zobrazení v systému nevložili některé tagy, které znemožní zobrazování i ostatním - např. použití <H1> v poli se třemi odkazy
    - nemůžete si svůj účet v systému sami zrušit, takže jeho trvalým zařazením v seznamu uživatelů může provozovatel "mrtvými dušemi" úspěšně vytvářet zdání vyššího počtu uživatelů
    - nefungují (resp. neexistují) na úvodní straně serveru slibované statistiky, kde se vaše reklamy zobrazovaly a kdo na ně kliknul
    - na stránce "nápověda" je slibována i možnost používat v textlinku i bannery 88*31, ale jejich zadávání není nikde možné
    - nemůžete si vybrat typ reklamní plochy (proužek či pole 3 odkazů), kde byste chtěli či nechtěli mít svůj odkaz zobrazován
    atd. atd...


  • 18. 4. 2002 13:11

    lukas vicanek (neregistrovaný)
    O originalite systemu, nema cenu se bavit (ja jsem taky zacal delat takovy system v roce 2000 ale nemel sem cas a tak jsem se na nej vy..., staci pozadat administratora systemu at vam da datum registrace odkazu Textova reklama...)

    Zastavam nazor kdo driv prijde ten drive mele, takze v tomto mel ZC navrch ze s tim prisel a zrealizoval (nechapu proc se do nej navazite to same by mohlo byt v bledemodrem mr.linx vs. Billboard a ireklama). Reknete mi jeste laskave proc by ZC mel mit ZL na vymenu textove reklamy? Jasne je evidentni ze system nema 1:1 ale 2:1 (ci vic?) a nekde se ty imprese musi najit tozn. ze se obohacuje na ostatnich a muze prebytecny prostor prodat (v soucasne dobe na ukor supersms).

    K supersms - s takovym to system tu byl mam pocit mr.x, takze ze by dalsi ukradeny napad ???

    Kdysi jsem ZC obdivival pro jeho vek, ale po registraci u Textlinku a nasledujicich problemech je to dalsi z odpadliku, alespon pro me.

    V soucastne dobe mi pripadaji dobri Petr Stastny a Martin Kadlcik (ale ti by asi vekove do Junioru asi nezapadali...).

    OFF TOPIC co je se zlatou zmiji ??
  • 18. 4. 2002 16:45

    miroslav.kucera (neregistrovaný)
    "Reknete mi jeste laskave proc by ZC mel mit ZL na vymenu textove reklamy? Jasne je evidentni ze system nema 1:1 ale 2:1 (ci vic?) a nekde se ty imprese musi najit tozn. ze se obohacuje na ostatnich a muze prebytecny prostor prodat (v soucasne dobe na ukor supersms)."

    --> odpověděl jste si sam - může přebytečný prostor prodat - a na to prave potřebuje ZL.
  • 18. 4. 2002 22:21

    Richard Gewissler (neregistrovaný)
    Mate vlastne pravdu, vytknout mu kradez nelze, protoze opravdu nic neukradl, jen se tak trosku opici.

    Tenkrat, kdyz jsem spustil textlink.publish.cz, vubec jsem netusil, ze takovy kamarad, dobre vypadajici nickname "mumie" na ICQ se mi z jednoho dne na druhy tak zhnusi. Jeste jsem mu pomohl, jak zobrazovat textove odkazy ve skriptu, v domeni, ze to ma, jak tvrdil, pro jednoho zakaznika. V tom lhal, to zaprit nemuze.

    Den na to byla domena textlink.cz fuc. Kdo by to cekal od kamose? Hm, tenkrat jsem ho moc dobre neznal. Je to moje chyba, ze jsem mu duveroval, bral ho za seriozniho kamose. Chybami se vsak clovek uci.

    Od 28.10.2000 vim, co je Zdenek Cendra zac a nikomu to nepreji poznat tak, jak jsem to poznal ja.

    Toliko na zaver, davejte si pozor na to, s kym komunikujete, jakym zpusobem veci delate. Nemusi Vas totiz prekvapit jen ZC svymi ciny... :(
  • 19. 4. 2002 17:14

    Wenca (neregistrovaný)

    Tak by mě docela zajímalo, kolik tomu Zdeňkovi Cendrovi je doopravdy let. Jen tak ze zájmu jsem si právě teď našel jeho ICQ pod kterým je online (UIN#68184401) a představte si - podle ICQ je to M-22 tedy slovy dvaadvacetiletý muž. :-))))))

    Asi se soutěže JuniorWeb přihlásím v příštím ročníku taky... ale s čím, to je otázka do pranice, žeano. Co třeba s webhostingem? Jenom nevím jestli to okopíruju styl stránek s nabídkou z hosting.supersms.cz nebo z www.nextra.cz. Myslím, že dám přednost firmě nextra, protože nejlepší je originál :-))))

    Jasně - ZC jenom okopíroval pár barviček a držel se docela při zemi - asi si pamatuje ponaučení z dob ASP Serveru - že použít cizí design bez úprav je nebezpečné.

  • 22. 4. 2002 15:15

    Ambro (neregistrovaný)
    Stačí se podívat na vyjádření autora TextLinku. Pokud jste vyšli aspoň 5 tříd základky, tak Vám musí být naprosto jasné, ským máte tu čest. Už jen při pohledu na jeho pravopis.
  • 23. 4. 2002 21:47

    FX (neregistrovaný)
    http://www.textlink.cz/stat.asp

    400 000 ?? To teda ne :-)))) Podivejte se sami.

    BTW : kdyz nepouzivas nejaky script, radsi ho zakazej nebo smaz, nekteri totiz cache nemazou :-D
  • 24. 4. 2002 15:43

    bejvalej clen (neregistrovaný)
    Nazdar Jarku

    mocs mne potesil s clankem Má TextLink.cz skutečně výměnný poměr 1:1?

    ses borec
    mas to u mne
    vse cos tam psal JE NAPROSTA PRAVDA, nas server byl jednim z nejvetsich clenu textlinku s obemem tisice zobrazeni za den a odesli sme prave kvuli tomu odstavci co pises

    Pravděpodobně uvidíte totéž, co jsem viděl v průběhu předchozích 14 dnů náhodného zkoušení: ze 100 odkazů jich zpravidla bylo zhruba 80 až 90 na samotný server TextLink.cz (příp. na další projekty Zdeňka Cendry, jako je sms.supersms.cz či vtipy.supersms.cz), a zbytek připadal na opakované odkazy dvou až pěti dalších serverů.

    TO BYLA PRAVDA, A NA TO SME PRISLY CCA PRED DVEMA MESICEMA

    a to ze to ten admin ted zmenil a uz to dela co ma nikoho neobalamuti.
  • 25. 4. 2002 14:26

    Peca (neregistrovaný)
    Nechal jsem si několikrát obnovit stránku a výsledek u čísla 745 je nějaký podezřelý.

    *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

    Na této stránce se zobrazí 100x jednoduchý banner systému textlink.cz.
    .
    ...
    .
    ...

    v tuto chvíli je to ID=745

    1
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    2
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    3
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    .
    ...

    .
    ...

    .
    ...

    98
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    99
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    100
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    čísla 4 až 97
    - Zkuste nový druh reklamy na internetu. Více ZDE

    Je to náhoda ?
  • 2. 5. 2002 22:20

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    Tohle se dá celkem jednoduše vysvětlit. Skript generuje ID z celého rozsahu do 2100, kdežto reálných uživatelů textlinku je jen něco okolo 400. ID, které nikdo nevyužívá (což bude i 745), by samozřejmě neměly nikomu přinášet ani spotřebovávat kredity.
    Alespoň trochu slušný programátor podobné aplikace by asi pro nevyužívané ID samozřejmě generoval prázdný rámeček, ale po tom všem, co tady bylo o panu Cendrovi napsáno, už asi nikdo ani nečeká, že je alespoň trochu slušný... (Mimochodem - buďte rád, že vám to generovalo odkaz na textlink, kde alespoň něco je - mně se jednou stalo, že tam byly odkazy na Cendrův netday.cz, který neexistuje vůbec.)
  • 27. 4. 2002 7:41

    Ondřej Kopp (neregistrovaný)
    Srovnejte si http://denik.supersms.cz a http://denik.quick.cz . Co pak všechny asi napadne? QUICK kopíruje od Cendry jak jinak Zdenek by tohle prece nedelal. Opak je vsak pravdou.
  • Zasílat nově přidané názory e-mailem
    Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).