Hlavní navigace

Názor k článku Virtuál Mobil.cz od společnosti Mafra nabídne trochu internetu zdarma od Protiva - Když už jsem se včera tak rozjel tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2013 8:35

    Protiva (neregistrovaný)

    Když už jsem se včera tak rozjel tak doplním ještě dva detaily. Ďábel tkví totiž v detailech, které většinou nejsou žádné srovnávače ani placené weby schopné rozumně podchytit.

    Jednak jde o fakt, že BLESKmobil má ve všeobecných podmínkách jasně deklarovánu rychlost pro připojení do Internetu také jen jako 16 kb/s (o důvodech nechci spekulovat).
    Nicméně jejich "Otázky a odpovědi" jasně deklaruje o omezení na úrovni 200 kb/s pro "standardní typ připojení" (máte nějaké negativní zkušenosti?) a to zatím dodržují. Myslím, že zneužívání bude posuzováno (pravděpodobně benevolentněji než u samotného O2) individuálně (i když podle nějakých hromadných algoritmů).

    Druhá záležitost. Zmínil jsem deaktivaci datového roamingu. Nevím jak ostatní operátoři (u T-Mobile jsem nenašel, BLESKmobil nemá, Vodafone měl ale jak deaktivaci provést dnes jsem nepochopil) ale například O2 deaktivaci má (999111: BPR/DBPR), ale kdo její způsob náhodně nezaznamenal jako tiskovou zprávu... I když v minulosti jsem se doslechl, že v okamžiku opuštění domovské sítě (moc bych na to nespoléhal, O2 uvádí až s prvním využitím datového roamingu) vám dojde SMS zpráva (také může být značně nespolehlivé) jak datový roaming deaktivovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).