Hlavní navigace

Názor k článku Malý český ISP způsobil světový kolaps od Danny - Mluvim o ostatnich - a kdyz se zactes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2009 23:49

    Danny (neregistrovaný)
    Mluvim o ostatnich - a kdyz se zactes do Zbynkovych reakci, pochopis, na co z praxe narazim. Podobne debaty se vedly uz v minulosti neverejne (na tema umela deagregace, tedy potazmo filtering vstupu) a vystup byl stejny jako dnes... ti ISP, co filtry neresi to delaji hlavne (a je to tu dokumentovane) kvuli ekonomickym duvodum.
    Neztotoznuju se s nazorem, ze je ekonomicka krize a nejsou penize na lidi - ti lide, co jsou za toto zodpovedni na svych pozicich zustavaji a penize za praci pobiraji - tak by ji prece meli taky odvadet.... a ne jen plkat ve verejnych diskuzich.

    Osvetove aktivity narazi na jeden zasadni problem - ochota nekoho neco odprezentovat a sdilet sve know-how se svymi (jinak) "konkurenty". Ja ty lidi ochotne prezentovat prakticke zkusenosti schanim dost tezko... sami se nehlasi a premluvit radu z nich take neni snadne.
    A kdyz se to snazi podporit zpratelena organizace, tak autor tohoto clanku si do (ted uz -radeji??- vymazane) signature napise, ze bojuje proti podpore veskerych aktivit nesouvisejicich primo s chodem TLD (tedy i proti teto edukaci, zjevne proto, ze ho vytaci ta peti-desetikoruna v cene domeny navic...). Autorovi clanku proste jde o vsechno mozne, jen ne o to, aby se obecna edukace adminu zlepsila, o zlepseni fungovani internetu, atd... i tento clanek toho je dukazem, jen kope do lidi kolem, ale sam neprichazi s navrhem, jak se tomu branit - a kdyz ten navrh v diskuzi padne, tak "zduvodnuje", proc tyto problemy ignorovat (a tedy podporovat zivnou pudu pro podobne problemy v budoucnu)...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).