Hlavní navigace

Názor k článku Mám sen: e-knihy levně, univerzálně a bez ochran od vigo - To je prostě špatný výpočet. Mohu nabízet ebook...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 1. 2011 10:38

    vigo (neregistrovaný)

    To je prostě špatný výpočet. Mohu nabízet ebook na svém e-shopu, ale to znamená ho k tomu přizpůsobit, aby vše probíhalo automaticky, aby měl zákazník možnost opakovaného stažení. To stojí nějaké peníze. Nedejbože, kdybych chtěl mít u knihy DRM. To je další investice, která je ovšem velmi nákladná. Jen licence na Adobe Content Server stojí 6500 dolarů a dále se myslím platí drobné licenční poplatky za každou knihu.

    Takže musím dát knihu na nějaký server jako je třeba eReading.cz. A hned mám 30 % z ceny bez daně méně. Sazba samozřejmě není také nulová. V prvé řadě si na to musím koupit potřebný software a za druhé i ebook má jistá pravidla, jako jsou nadpisy, odstavcové zarážky. Udělat jen převod z PDF nemá ideální výsledek.

    Když čtu některé názory, tak nabývám pocitu, že nakladatel je člověk, který se válí v penězích, sedí za velkým prázdným stolem ve velké místnosti, v jehož předpokoji se tísní vystrašení autoři (jak je často vidět v amerických filmech), které krutě odírá :-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).