Hlavní navigace

Názor k článku Máme se bát Velkého bratra? od John Qweerty - Když jsem byl na základní škole, tak o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2009 11:56

    John Qweerty
    Když jsem byl na základní škole, tak o mě a nejen o mě se vedl zápis. Ty desky jsem několikrát viděl. Byl jsem a jsem dost nepřispůsobivý okolním názorům a dost nad věcmi přemýšlím. Všechny moje prohřešky, chování, názory. Všechno bylo pečlivě zaznamenáno. Když jsem se měl rozhodnout na jakou školu chci, tak mým rodičům bylo zděleno, že nepřichází v úvahu žádná střední škola, jen učiliště. Režim a ti co ho vytvářeli se báli, že budu moc chytrý a něco vědět. Jen štěstí, že byl převrat a nastal konec centrálního shromažďování dat a určování osudu lidem. (i když je to teď schované a více neveřejné)

    To snad chce autor, tohoto článku návrat zpět do období totality. Teď používám svobodný přístup k informacím a jsem svobodný. To chce autor, aby společnost díky podobným názorům začala být opět sledována a perzekuována. Nemusíme chodit do daleké historie Irán, Čína. To je málo. Ne nezbavím se své svobody.

    Proč začínáme být závislý na internetu? Proč se stáváme otrokem technologií, vždyť nám má technologie (technika) sloužit ne naopak.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).