Hlavní navigace

Názor k článku Martin Saidler: český Internet bude do dvou let patřit americkým firmám od Pepa - Problémem českého Internetu je nejenom důvěryhodnost, ale i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2007 8:15

    Pepa (neregistrovaný)
    Problémem českého Internetu je nejenom důvěryhodnost, ale i ekonomická udržitelnost projektů. Ty sice vznikají jako houby po dešti, ale dost často staví budoucnost na náhodě a jejich majitelé je ve své podstatě neřídí.

    Takový projekt zazáří jako supernova a pak zmizí v propadlišti dějin. Netýká se to jen malých projektů, ale i zavedených. Seznam je jednou z těch lepších výjimek. Ivu Lukačovičovi se podařilo zvládnout růst firmy a udržet si náskok před ostatními.

    Naproti tomu konkurenční Centrum.cz se zřejmě potácí ve vážných problémech a to nesoudím dle kontinuálních personálních změn ve vedení, ale dle klesající ceny za kterou se majitele snaží Centrum v posledním půlroce bezúspěšně prodat.

    Tipuji, že pokud se jim to nepodaří do konce roku 2007, cena klesne na 1 miliardu korun a tím se dostane na úroveň roku 2004. Ale ani tak si investor nekoupí jistotu budoucnosti.

    Tu mu může dát fungující zkušený management a může ho Centrum nabídnout? http://www.lupa.cz/zpravicky/centrum-meni-cast-managementu/

    Velice se mi líbí přístup Centralway, který investuje do malých dynamických společností. Takových je na CZ internetu několik, ale výběr se zužuje.

    Velice úspěšným projektem je Libimseti.cz, zajímavým eStránky a další. A pak samozřejmě zmiňovaný blog.cz, Jyxo a H1 :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).