Hlavní navigace

Názor k článku Martin Saidler: český Internet bude do dvou let patřit americkým firmám od Jarek - To by mne také zajímalo, v čem je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2007 16:25

    Jarek
    To by mne také zajímalo, v čem je pro investora do budoucna zajímavý server s blogy, zatím bych ho viděl na srovantelně špatné pozici společně s jakýmkoliv freemailem, webovým fórem, či internetových chatem.

    K tomu by nám asi více řekl nějaký zástupce na Internetu již inzerující firmy či mediální agentury, v čem je pro ně zajímavá nesourodá a nedefinovatelná směsice návštěvníků tisíce různě zaměřených blogů ...

    To, jaký má kdo podíl ve firmě ještě neznamená, že zahraniční investor nevložil do firmy jiné přímé či nepřímé investice. Kdyby chtěl investor navýšit základní jmění Jyxa na např. 10 miliónů Kč, museli by svůj podíl o odpovídající částku navýšit také původní majitelé Jyxa (aby jim i nadále patřilo 85% firmy), kteří si to buď nemohli dovolit, nebo prostě nechtěli.

    Investor však např. mohl dohodnout, že bude vyhledávač Jyxo používat největší švýcarský portál, což by se samotným českým manažerům Jyxa nemuselo povést ani za 10 let. Taková reference pak zní zcela jinak, než jen ty pro Čechy obvyklé ze střední či východní Evropy a může to vést k dalším úspěšným obchodům dále na západ.

    Za české provozovatele obsahu ZDARMA vám děkuji, že si vypínáte i zcela neobtěžující textové reklamy, byť byste v nich třeba mohl objevit zajímavou nabídku, kliknout na ni a přispět tak zcela bezproblémově na tvorbu obsahu, který roky zdarma konzumujete :-(.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).