Hlavní navigace

Názor k článku Máte datovou schránku? Pak budete muset daně podávat už jen elektronicky od Lol Phirae - Připomeňme si počátek diskuse: Navíc když to daňové přiznání...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2014 16:44

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    Připomeňme si počátek diskuse:

    Navíc když to daňové přiznání doteď podávali na papíře, neměli potvrzení o podání vůbec žádné – nanejvýš mají potvrzení, že byli v podatelně nebo že něco poslali na FÚ poštou.

    Jsem opravdu rád, že jsme se posunuli k tomu, že

    ano, razítko podatelny potvrzuje, že tam bylo podáno takové podání.

    tedy že oštemplovaný papír z podatelny prokazuje podání konkrétní listiny a ne to, že jsem byl na kafi za paní v podatelně. Totéž ovšem platí o jejím obsahu, pokud druhá strana neprokáže opak, že.

    Takže stále platí, že v elektronické podobě máte potvrzení, kterým jde jednoznačně prokázat obsah podání,

    V elektronické podobě mám při stávající defaultní funkčnosti DS dříve nebo později velký kulový vzhledem k automatickému mazání, vypršení platnosti podpisu a platnosti časových razítek... Světe div se, jediným způsobem, jak tohle obejít, je autorizovaná konverze do listinné podoby. Pak ani nebudu muset soudci vysvětlovat, co to je ten hash, co je to elektronický podpis a obálka zpráva nebo časové razítko, natož pak v několika vrstvách. Nebudu muset ani pobíhat po NSS a ÚS s tím, že když někdo odešle email se zaručeným el. podpisem s tím, že jednotlivé přílohy již samostatně podepsány nejsou, tak skutečně podepsal i obsah těch příloh, což některé soudy včetně toho nejvyššího dodnes nejsou schopny pochopit. A vůbec se vyhnu "vymoženostem" toho báječného elektronického "zjednodušení" v českém podání.

    Ale jinak fuuuuj, papír, že, Jirsáku. *facepalm*

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).