Hlavní navigace

Máte naladěno? Dnes startuje Barrrandov Muzika a Nova Sport 2

5. 9. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Hned dvě nové televize si naplánovaly start na dnešní den. Jednu naladí zájemci i na běžnou anténu, pro druhou se musí poohlédnout v placených službách.

Barrandov Muziku naladíte v DVB-T, kabelu i na satelitu

Čtvrtý televizní kanál skupiny Empresa Media, stanice Barrandov Muzika, startuje právě dnes, v sobotu 5. září. Minulý týden o tom informoval provozovatel kanálu. Program bude k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, v nabídce satelitního operátora Skylink, v kabelové síti UPC Česká republika i IPTV síti společnosti O2 Czech Republic. Barrandov Muzika chce nabízet nejen dechovku, ale i country nebo oblíbené šlágry. Stanice doplní stávající portfolio Empresa Media, která čítá kanály TV Barrandov, Barrandov Plus a Kino Barrandov.

Velice nás těší, že rozšiřujeme naše „televizní řady“ o nový kanál, který je zaměřen převážně na hudební pořady. Nová televizní stanice Barrandov Muzika se zaměří na žánrovou i lidovou hudbu prověřenou časem. Divákům přinese hudební produkci, která oslovuje nejen starší generaci, ale v novém aranžmá také mladší věkové skupiny. Věřím, že stejně jako naše další televizní stanice, kterými jsou TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus, si i nový kanál Barrandov Muzika získá své diváky a bude je opravdu bavit, uvedl Jaromír Soukup, který je zároveň jednatelem nové stejnojmenné firmy.

Lukáš Polák: Barrandov Muzika odstartuje 5. září, bude v multiplexu Radiokomunikací i Skylinku

Lukáš Polák: Barrandov Muzika spustila zkušební vysílání v Regionální síti 8, na ostro startuje v sobotu

Jan Potůček: František Borovský se jako šéf programu Barrandovu vyplatil už po necelém půlroce

Na Novu Sport 2 pouze s placenými službami

Den před oficiálním startem placeného kanálu Nova Sport 2 začal tento program v kabelových sítích UPC, O2TV a dalších operátorů placených televizních služeb. Nový kanál je již k dispozici pro kabelové operátory a automaticky by se měl zobrazit v televizní nabídce diváků na kabelových a IPTV set-top boxech, potvrdila mluvčí Novy Anna Suchá. V případě, že diváci používají pro příjem kabelové televize vlastní přijímač a kanál Nova Sport 2 se jim automaticky nenaladí, může divák spustit automatické ladění nebo kontaktovat svého operátora pro více informací, dodala. Oficiální start stanice naplánovala na dnešní den, tedy sobotu 5. září v 15:00 hod.

Nova vyzývá zákazníky kabelových a IPTV služeb, aby si před ostrým zahájením vysílání zkontrolovali, zda se jim Nova Sport 2 načetla do programové nabídky. V období do oficiálního startu kanálu poběží na nové pozici Nova Sport 2 ve smyčce sportovní showreel s ochutnávkou sportů, na které se diváci můžou těšit, prozradila mluvčí televize. Stejný test Nova spustila již ve středu 2. září na svém videoportálu Voyo, kde bude Nova Sport 2 dostupná společně s Novou Sport 1 a filmovým kanálem Voyo (dříve Voyo Cinema). Prvním pořadem Novy Sport 2 bude v sobotu od 15 hodin Objev svůj sport.

Jan Potůček: Nova Sport 2 už testuje v sítích UPC, O2TV a dalších kabelových operátorů

Digi TV odhalila chystané taháky nové nabídky

Satelitní službu Digi TV čekají v následujících týdnech významné změny. Od 1. října rozšíří její provozovatel, skupina Lama Energy, počet balíků na šest. Vyplývá to z informací, které firma zveřejnila na svých webových stránkách. Základní nabídka „Nové Digi“ bude obsahovat třiasedmdesát programů, z toho jedenáct ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), a vyjde na 500 korun/měsíc. Doposud stála základní nabídka operátora 260 Kč, což je však cena, která byla logicky nadále neudržitelná. Pokud však zákazník uzavře smlouvu na dobu dvou let, získá základní balík za akční cenu 299 Kč/měsíc.

Pokud bude zákazník mít zájem o rozšířenou nabídku dalších 27 stanic, z nichž čtyři budou k dispozici v HD rozlišení, zaplatí dalších 400 Kč. Pokud ovšem uzavře smlouvu minimálně na dobu dvou let, tento balík ho vyjde na 199 Kč/měsíc. V případě uzavření smlouvy na dva roky vyjde balík s kanály HBO (včetně HBO HD) na 199 Kč. Běžná cena této nabídky by měla být 400 Kč. Klient, který projeví zájem o mobilní verzi HBO, tedy o službu HBO GO, si v akci připlatí dalších 49 Kč. Pro cenově citlivé diváky bude mít Digi TV připravena nabídku Mini s 28 programy, která vyjde měsíčně při akční ceně na 229 korun.

Lukáš Polák: Nová Digi TV bude mít šest nabídek, počet kanálů v HD se rozšíří na šestnáct


Autor: 115393

Stručně

Se začátkem hlavní televizní sezóny jsme se letos dočkali pomyslného boomu vysílání v rozlišení Ultra HD (4K). 1. září spustil na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, své nekódované vysílání program Fashion 4K, sesterská stanice televize Fashion One, v průběhu 2. září začalo na konkurenční družici Hotbird promo vysílání nového kanálu FunBox 4K a včera odstartovala pearl.tv UHD 4K.

Lukáš Polák: Boom kanálů v Ultra HD začíná, FunBox 4K spustil nekódované promo na satelitu

Tematický kanál Regionálnítelevize CZ, který ve svém vysílání komplexně pokrývá dění v jednotlivých regionech České republiky, začne podle informací serveru DigiZone.cz vysílat v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací. Multiplex v současné době pokrývá okolo 55 % populace.

Lukáš Polák: Regionálnítelevize CZ odstartuje v Regionální síti 8, oficiální spuštění plánuje na 1. října

Stanice O2 Sport, která je exkluzivně dostupná pouze zákazníkům společnosti O2 Czech Republic, nebude dostupná klientům s původními tarify pro IPTV službu O2TV. Serveru DigiZone.cz to potvrdila Kateřina Mikšovská, která má komunikaci novinek týkající se tohoto produktu na starosti.

Lukáš Polák: Máte zájem o O2 Sport? S původním tarifem pro O2TV budete mít smůlu

Lifestylový kanál Fine Living začne brzy vysílat na českém a slovenském trhu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Provozovatel stanice, společnost Scripps Networks Interactive, o přesném termínu startu prozatím nehovoří, nicméně již uzavřela distribuční dohodu s M7 Group, která je mimo jiné provozovatelem satelitního operátora Skylink.

Lukáš Polák: Stanice Fine Living HD bude brzy dostupná v České republice i na Slovensku

Společnost UPC Česká republika, největší poskytovatel kabelové televize na našem trhu, zrychlila od 1. září připojení k internetu až na 300 Mb/s. Tarif se jmenuje „Internet 300“ a upload u něho bude k dispozici s rychlostí 30 Mb/s. Dále operátor představí tarify „Internet 100“ a „Internet 200“.

Lukáš Polák: UPC začne nabízet internet s rychlostí až 300 Mb/s, přibalí k němu i digitální televizi

BRAND24

V nabídce společnosti UPC Česká republika se ve dnech 4. a 5. září objeví několik nových stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kromě již avizované Novy Sport 2 to budou také kanály Food Network, Travel Channel a Nat Geo Wild.

Lukáš Polák: Kromě Novy Sport 2 zařadí UPC do nabídky kabelové TV i další tři kanály v HD rozlišení

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).