Hlavní navigace

Názor k článku Televizor naladí většina Čechů, u dětského zámku váhají od Nodar - Podle Čechů například nejsou tuzemské sdělovací prostředky nezávislé....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2022 12:56

    Nodar

    Podle Čechů například nejsou tuzemské sdělovací prostředky nezávislé. Pro necelou polovinu dotázaných mají sdělení jejich přátel a známých větší váhu než informace z médií. 58 procent účastníků a účastnic šetření je přesvědčeno nebo se domnívá, že velká média, včetně veřejnoprávních, záměrně zkreslují nebo zamlčují důležité informace. Podíl souhlasících s tímto tvrzením se zvyšuje s nižším dosaženým vzděláním.


    To je přesné, odpovídá to i těm konspiračním teoriím u covidu. Aktuální generace nečte knihy a vzdělání si utváří na sociálních sítích, což nás jednou (možná brzo) zahubí.
    Ohledně zamlčování informací veřejnoprávními sítěmi, pod to bych si i podepsal. Akorát mne to neudivuje, každá vláda je přesvědčena, že má patent na rozum. Stejné je to u vedení mediálních domů. Vzdělanci preferují nějaké své pojetí světa, nevzdělanci pískají a dupou nohama. Tohle mne neuráží, bylo to za komunistů a bude doufám i až umřu. To důležité je, že na rozdíl od komunistů není dnes problém hlásat a číst si i odlišné názory, a o tom to je!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).