Hlavní navigace

Názor k článku Medián Petra Koubského: Copyright nezanikne, zájem o něj ano od turista - "Muze bejt nekdo tak blbej? Zjevne muze. Ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2013 22:09

    turista

    "Muze bejt nekdo tak blbej? Zjevne muze. Ten instut je tam presne a prave proto, aby nikdo nemusel svedcit sam proti sobe (nebo blizkym) a je uplne jedno, jestli jde o prestupk nebo trestny cin."

    Já s tomto vámi souhlasím. Ale tady by nikdo proti nikomu nemusel svědčit, protože odpovědný by byl majitel, který je nezpochybnitelný. Prostě by majitel zaplatil pokutu a tím by to bylo vyřešeno.
    Je to vaše auto. Aby provoz na silnici nějak fungoval, musí existovat pravidla. A vy jste jako majitel nezajistil, že byla dodržena.

    Podotýkám, že nechci nic extrémního. Jen to, co funguje v mnoha jiných zemích.

    A že za to třeba majitel nemůže, páč neřídil? Jó, v životě je spousta situací, kdy je někdo odpovědný za něco, za co nemůže. Třeba rodiče za své nezletilé děti. Nebo majitel zvířete (takové uteklé stádo do dovede způsobit škod). Nebo firma za škody způsobené jejími zaměstnanci (sám zaměstnanec má odpovědnost omezenou třemi platy, firma ale ne). A to, komu auto půjčíte, se dá docela dobře ovlivnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).