Hlavní navigace

Názor k článku Medián Petra Koubského: Ruce pryč od regulace diskusí od John008 - Ze zkušenosti a vývoje se přikláním k tomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2012 21:36

    John008 (neregistrovaný)

    Ze zkušenosti a vývoje se přikláním k tomu diskuze moderovat. Ano, dochází přitom paradoxně k jevům jako například si vzpomenu na Radka Hulána a jeho příspěvky kde maže příspěvky i normálním slušně diskutujícím lidem, kteří prostě jen zásadné nesouhlasí a mají jiný názor. Ale tím vlastně buduje dané médium, jeho dojem a koneckonců je na majiteli jak to diskusi zformuje.
    Já mám raději když se můžu dočíst názory zastánců i odpůrců, protože jinak normálnímu člověku sepne po chvíli vykřičník "tady je něco špatně" a na příliš jednostranně promazanou diskuzi přestane chodit.
    Pro mě často článek samotný bývá fádní a de fakto už jen z titulku poznám o čem autor asi bude žvýkat nebo jaké téma asi zpracuje. Je to ale právě diskuse lidí, která mě zajímá. Bohužel, prokousávat se vzájemnými výpady osočováním lidí je sice někdy trochu zábavné, ale kdo na to má mít čas. Podle mě, jak se v příspěvku objeví osobní narážka na jiného diskutujícího, nemilosrdně moderovat a mazat. Tím se vlastně všichni naučí slušnosti a opatrnosti při formulování některých vět. Jak je diskuse na přihlášení, kašlu na to, protože to je jednak spousty času, energie a kdo si má pak pamatovat desítky přihlašovacích údajů. I mě docela překvapilo, že jsem nedávno na živě někomu poradil čistě technicky možnost jak něco provést a jaká snůška urážek a nepochopení, ignorance, neúcty, nedostatku fantazie apod. se snesla místo aby lidi diskutovali k tématu. No a pak napište politicky laděnej článek a diskusi nechte nemoderovanou. To je zabiják. Taková diskuse, i když je "svobodná", nemá smysl ne snad že bych se nepobavil jak se několik zakomplexovaných lidí do sebe naváží ale protože to je plýtvání prostorem, časem, přehlcení informacema a jak tu někdo napsal, pak právě unikne nějaký zajímavý příspěvek od někoho kdo měl zajímavej postřeh k problematice samé. Například když si vybírám dneska internetový deník který budu číst, už nechodím na idnes protože vím, že vlezu do diskuze kde bude spousty nesmyslů a já nebudu moct napsat nic pže nemam registraci a crcat se mi s ní nechce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).