Hlavní navigace

Názor k článku Medián Petra Koubského: Snow Fall aneb Co se lze naučit od laviny od Tomáš Kapler - Ano, je to krásně zpracované, je to zajímavé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2013 21:01

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    Ano, je to krásně zpracované, je to zajímavé téma atd. ale přesto si myslím, že toto opravdu není ani náhodou budoucnost žurnalistiky.
    Spíše bych to přirovnal ke smrtelným záchvěvům rádia v době, kdy přicházela televize, kdy vymýšleli také různé kokotiny aby neztráceli publikum než pochopili, že je to prostě jiné médium a když ne s jiným publikem, tak jednoznačně s publikem v jiné "náladě" a tomu pak přizpůsobili obsah.
    Tenhle krásně zpracovaný článek by šel ve skutečnosti s mnohem méně úsilím (času, peněz), zpracovat do podoby poutavé videoreportáže / krátkého videodokumentu (případně klidně několika dílů) a vsadím boty, že by jej jako takový shlédlo mnohem více lidí, pakliže by se mu dostalo stejné mediální podpory jako článku. A tím "shlédlo" myslím to, že jej jen neprolítnou bez čtení, jak to nejspíš udělá 90 % těch, kteří nyní koukají na textovou verzi.
    Dneska nikdo nechce číst na internetu sáhodlouhé několikadílné skazky, možná leda opravdu nějaké velké médium si z toho může udělat takovou zajímavůstku - jedno či dvě takto zpracovaná témata za týden pro ty vzácné okamžiky, kdy se někdo nudí a chce si dál unavovat oči čtením malých písmenek.
    Nicméně bych určitě souhlasil s tvrzením, že online noviny musí najít svou novou formu - musí pochopit, kde jsou jejich klíčové výhody a kde je jejich rozdíl oproti jiným médiím a tyhle výhody a rozdíly musí využít. Zatím bohužel stále prakticky všechny e-redakce přistupují ke svému médiu jako by to byla jen jiná forma papíru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).